1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltVélemény

Fertőzés versus ellenzéki fertő

Van nekünk ez az ellenzékünk, a balliberális fajtájú. MSZP, DK, Párbeszéd, Jobbik, LMP. Konkrétan az ő 52 képviselőjük, és még tíz kiakolbólított (volt) társuk nem nyomott igent Magyarország veszélyhelyzeti intézkedéseinek zavartalan folytatására. Az, hogy akár saját szavazóik, de biztosan a teljes magyar lakosság akarata ellenére cselekedtek, most világosan mutatja, hogy semmi köze a balliberális ellenzék politizálásának a magyar valósághoz, annál inkább egy megrendelést végrehajtó, lelketlen és profi közszereplő bagázs képe rajzolódik ki. Ez az ellenzék most végérvényesen bebizonyította, hogy a legkomolyabb vészhelyzet sem tántorítja el őket kiosztott szerepük végigjátszásától.

Merthogy senki se gondolja, hogy a parlamentáris demokráciának ne lenne egyéb eszköze, hogy indokolt helyzetben a végrehajtó hatalom törvényes keretek között fenntarthassa veszéhelyzeti- és óvintézkedéseit. Hogy mást ne mondjak, a köztársasági elnök kihirdetheti a szükségállapotot.

És azok ott a parlamentben mégis végigjátszották a kutyakomédiát, napirend előtt csúsztatva, hazudozva, kígyót-békát a kormányra kiabálva. A tragikus az volt azonban ebben a komédiában, hogy mit sem különbözött más, napirend előtti felszólalásoktól. Ez egyvalamire nyújt egyértelmű bizonyítékot. A felsorolt pártok és képviselők közös jellemzője, hogy tagjavesztett, vagy eleve minimális tagságú, belterjes parlamenter csoportokról van szó, amelyek puszta ellenzékiségben, ellen-kommunikációban merülnek ki, hazai politikai aktori minőségükben. Az, ahogy érveltek az önimádó, magamutogató, ripacs vagy éppen alkoholgőzös szélsőliberális ellenzéki vezérek, szégyenteljes és felháborító fejezetévé lett a magyar demokráciának.

És van nekünk négy igaz ellenzéki képviselőnk, konkrétan Dúró Dóra, Apáti István, Fülöp Erik, a Mi Hazánk képviselői és Volner János független képviselő, akik ellenzéki létükre támogattak egy védekezni akaró és védekező kormányzatot.

Apropó, Mi Hazánk. Nem hallottam más ellenzéki párttól semmilyen felajánlást, erőfeszítést vagy szociális alapú segítségnyújtást, mondjuk olyat, amilyet ez a párt és ifjúsági szervezete, a Mi Hazánk Ifjai tett, nevezetesen önkéntes alapon segítenek akár bevásárlásban, akár más szükséges módon.

Azokon a híreken pedig már meg sem lepődünk, hogy éppen balliberális ellenzéki polgármesterek élnek vissza hatalmukkal, aljasul másra használva rendkívüli jogrendünk rendelkezéseit, mint tette azt például Újbuda DK-s polgármestere. Miközben parlamenti szárnyuk diktátorozó jelszavakat rikácsol, önkormányzati alvégeig maguk viselkednek diktátorként – micsoda antiszociális cinizmus ez? A válasszal ne maradjunk tovább adósok, csak legkésőbb a 2022-es választásokig!

Joó György – elemi.hu

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben