21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Feszületgyalázás Jobbik módra

Ennél mélyebbre nem tud süllyedni a Jobbik, amely végleg nem jobboldali, végleg nem keresztény párt – reagált Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese arra a képre, mely a Jobbik közösségi oldalán jelent meg, és a feszületet gyalázza. Vona Gábor, egykori Jobbik-elnök azt mondta, szégyelli magát, és örül, hogy most nincs a Jobbikban. “Balról előzzük a DK-t” – írta Vona. Hollik István, a kommunikációs igazgatója azt mondta: szégyellnivaló, hogy egy egykori nemzeti párt most balról akarja előzni Gyurcsány posztkommunista Demokratikus Koalícióját, és úgy gondolják, hogy mindezt úgy viszik véghez, hogy feszülettel és keresztény szimbólumokkal hergelnek. 

Az elképzelhetetlent is megvalósította a Jobbik, amely legújabb kampányképén a feszülettel volt párhuzamot az általa nem kedvelt Donald Trump, és az egyenesen utált Orbán Viktor hívei között. A kép egyértelműen negatív kontextusba helyezi a keresztet, utalva arra, a fent nevezett két politikus, a feszület és az azt tartók mind baromság.

– Ennél mélyebbre nem tud süllyedni a Jobbik – így reagált a balliberálisokhoz dörgölődző párt által közzétett képre Dóró Dóra. A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint

bármilyen kontextusban bármilyen célzattal kifogás tárgyává tenni a feszületet olyan gyalázat, amire nincs mentség.

– Végleg nem jobboldali, végleg nem keresztény párt a Jobbik. Látszik, hogy nekik ezek már semmit nem jelentenek. És persze most is védeni fogják a botrányukat, az ízléstelenségüket. Tényleg nem volt és továbbra sincs senki a Jobbikban, aki szólna, hogy ez a

proli, primitív, aljas gyalázkodás vállalhatatlan?

Hogy a feszület nem politikai játékszer? Mindenki asszisztál ehhez, egyetért ezzel, és senki nem tartja gáznak, hogy az ő nevéhez is ez tapad? Vagy ennyire gyávák? Szánalmas – fogalmazott Dúró Dóra.

Nem hagyta szó nélkül a feszület gyalázását Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke sem, aki közösségi oldalán azt írta: “a Fidesz-kormány egy aljas, gátlástalan és képmutató csapat. Ez tény. Azonban! Tudom, hogy én leszek “az áruló, fideszbérenc, meg összefogást szétverő”, de azért ez igazi mélypont.

Most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel?

Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t” – fogalmazott a volt pártelnök.

Portálunk megkeresésére Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: szégyellnivaló, hogy egy egykori nemzeti párt most balról akarja előzni Gyurcsány posztkommunista Demokratikus Koalícióját, és úgy gondolják, hogy mindezt úgy viszik véghez, hogy feszülettel és keresztény szimbólumokkal hergelnek. Ez már a legalja mindennek – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki emlékeztetett,

a Jobbik volt az a párt, amely 10 évvel ezelőtt még köztereken ezt a keresztény szimbólumot állította fel.

– Ritka pillanat, amikor egyet tudok érteni valamiben Vona Gáborral. Amit ő írt, az helyt álló, ez szégyenteljes, és a Jobbik saját értékeinek teljes elárulását jelenti.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki a Jobbik által közzétett képen szerepel, a Vasárnap.hu-nak azt mondta: a Jobbik valójában már halott, csak még nem tud róla. – Aki innentől a mosdatlan szájú Jakab pártjával akar beszélni, az forduljon Gyurcsány Ferenchez a Demokratikus Koalíció Victor Hugo utcai székházában – tette hozzá Lomnici.

Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője is elhatárolódott saját pártja posztjától. A politkus azt írta: “Baráti tanács magunknak egy nagy vihart kavart Jobbik facebook bejegyzés kapcsán: Ne a gyűlöletkeltésben akarjuk legyőzni a Fideszt!”

További híreink

A frakcióból talicskázta ki a pénzt az anyagi gondokkal küzdő Jobbik

Irányi Dániel

Jövő héttől igényelhető a koronavírus elleni védettségi igazolvány

Varga Lilla

,,Beszélgessünk”, kezdték, majd késsel pénzt követeltek

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen