7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltVélemény

Fizetett hirdetésben terjeszthet hamis információkat a WHO?

A Facebook büszke “nagyon szigorú” hirdetési szabályzatára, melynek célja – állítólag – az “álhírek” visszaszorítása. Ennek érdekében “függetlenobjektív” “tényellenőrzői” árgus szemekkel vizslatják a hirdetni kívánt tartalmakat (is), hogy a (az általuk) valótlannak titulált hírek terjedésének gátat szabjanak.

Emlékezetes, a mindig éber cenzorok tiltottak és töröltek minden olyan látószögükbe kerülő posztot, mely a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságát kérdőjelezte meg. De említhetnénk más példákat is, mint a Biden fiát érintő korrupciós ügyek, vagy akár az Ukrajnába küldött fegyverek sorsa. “Álhír”, “hamis állítás” vádjával aztán jöttek a szankciók, meg az oldaltörlések. Ha valamiről később bebizonyosodott, mégis igaz volt, és ők tévedtek, legfeljebb egy közönyös vállrándítással nyugtázták. “Így jártál”.

Majd eldöntik, mik a “tények”

Olybá tűnik azonban, árgus szemeik nem egyenlően pásztáznak minden állítást. A vakcinalobbi, meg a WHO esetében például kifejezetten “megértőek”. Ezen csoportok valamennyi állítását valóságos szentírásként kezelik, legyenek azok bármilyen megalapozatlanok.

Erre utal, hogy a kék-fehér oldal derék, kicsit sem részrehajló “tényellenőrzői” semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy a WHO fizetett hirdetésben terjessze a következőket:

A saját egészségedért, a családodért, a szüleidért – oltasd be magad.

Mindezt az után, miután nem csak bebizonyosodott, hogy a sokszor oltottak ugyan úgy megbetegednek sőt, terjeszthetik is a fertőzést. De még a Pfizer részéről is elismerték,

soha nem vizsgálták, hogy az oltás megállítja-e a vírus terjedését.

Nem egyszeri “bakiról” van szó, folyamatosan terjesztheti álhíreit a WHO

Ma már tudjuk, nem, nem állítja meg. Ennek ellenére mégis rendben van, hogy fizetett hirdetésben széles tömegekkel hitesse el a WHO, ha beoltatják magukat, nem csak ők, de a szeretteik is biztonságban lesznek. És miért? Mert a “függetlenobjekítv” “tényellenőrzők” hivatalos álláspontja szerint az oltás véd, mer’ a WHO azt mondta:

Ezáltal viszont olyan hamis biztonságérzetbe sodorják a hiszékeny embereket, ami akár életekbe is kerülhet. De ez nem zavarja a cenzorokat, ellenben az olyan állításokkal melyek az oltások hatékonyságát vonják kétségbe, illetve azok veszélyes mellékhatásaira hívják fel a figyelmet. Azokat maradéktalanul tiltani és törölni kell.

Érdekes dolog ez az “objektív” tényellenőrzés…

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben