21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

“Folyamatos a nyomás rajtunk, feszült a hangulat, sokan gyomorideggel járnak be dolgozni. “

Bizonyára mindenkinek van egy-egy története a Magyar Postáról, hogy késve érkezett meg levele, csomagja, vagy egyáltalán nem, de hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy rengeteg esetben e mögött bizony strukturális hiányosságok állnak. Mindenféle hangulatkeltés nélkül kijelenthetjük, hogy a posta már jó ideje nem tudja maradéktalanul ellátni alapvető feladatait.

Mint korábban arról portálunk is beszámolt, a posta tarthatatlan helyzete már a politikáig is elért, Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke szólalt meg a kérdésben: leszögezte, a postások túlterheltek a hatalmas létszámhiány miatt, nagyon keveset keresnek, ráadásul folyamatosan értékesítési elvárásokat támasztanak feléjük, ennek eredménye pedig az – mint fogalmazott – hogy a Magyar Posta úton van az összeomlás felé.

A fenti sorokat támasztotta alá egy makói postán dolgozó alkalmazott is, aki név nélkül elmondott portálunk számára néhány információt:

– A fizetés valóban nem nagy, a garantált bérminimum. Ennek ellenére nálunk nagyon jó és összetartó közösség dolgozik, szeretjük a munkánkat, szeretnénk csinálni, ha hagynának minket – kezdte mondandóját. Szerinte viszont a vezetőség “teljesíthetetlen elvárásokat támaszt feléjük.”

– A nap végeztével jelentést kell tennünk arról, hogy mit és kinek, hogyan értékesítettünk

– fogalmazott, s itt a különféle pénzügyi termékekre (biztosítások) gondolt.

– Folyamatos a nyomás rajtunk, feszült a hangulat, sokan gyomorideggel járnak be dolgozni. Változást szeretnénk. Az lenne a jó, ha ez a nyomás lekerülne rólunk, és a vezetőség megértené, hogy nem tudjuk teljesíteni az óriási elvárásaikat. Nyugodtabb munkakörülményeket szeretnénk, és nem álladó terrorban dolgozni

– fejtette ki.

Az a céljuk és reményük, ha ez felszínre kerül, talán a vezetőség belátja, hogy más módszert kell választaniuk. Hozzáfűzte, szerintük azt még az országos vezetés és a szakszervezetek sem tudják, hogy Makón mi folyik, ez a helyi vezetés “magánakciója”.

Az ügyben megkerestük a Magyar Posta Társasági Kommunikációs Osztályát is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

(Kiemelt kép:  Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images)

További híreink

Nagy lépést tett Franciaország a termékek javíthatósága felé

Irányi Dániel

Negyedik hullám mellé negyedik oltás is jár?

Faragó Dániel

Választás 2022: Magyar munkavállalók, sorsotokról ti magatok döntsetek!

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen