24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Folytatódik a balliberális belharc Ferencvárosban: ezúttal a média irányítása a vita tárgya

Tovább folytatja saját lejáratását a balliberális összeborulás. Most épp Ferencvárosban bizonyítják, miért is buktak akkorát az áprilisi választásokon. A ballibek képviselői ezúttal a helyi médiát szeretnék “függetlenobjektívebbé” tenni, méghozzá a DK-s parlamenti képviselő Kálmán Olga férjének pozícióba helyezésével. Az általuk támogatott polgármester viszont nem ért egyet a döntéssel.

Nem éppen felhőtlen a viszony a balliberális többségű Ferencvárosban. Miközben a kerület BLM-imádó polgármestere igazi szélsőliberális módjára kultúrharcot hirdetne a magyar értékek ellen, addig pártkáder szövetségeseit nem igazán érdekli csak a pénz és a pozíciók.

Kultúrmarxista ámokfutásában csak a viccpártnak álcázott szélsőliberális Kutyapárt alpolgármestere állt Baranyi mellé. Pártbéli szövetségeseiket egészen más dolgok érdeklik. Korábban például egy javaslatot terjesztettek be, mely szerint a fizetésüket kettő és félszeresére(!) kellene emelni. Ez a gyakorlatban így nézett volna ki:

A kilenc bizottsági elnök vagy tanácsnok eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíjat kapott. Ha a javaslat átment volna, ez bruttó 730 ezerre emelkedett volna. A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna.

Noha a javaslat elbukott, a baloldali egységfront nem adta fel. S most újra támadásba lendült. Ezúttal egy DK-s elvtárs férjét tennék a ferencvárosi média élére.

A történet röviden: Vágvölgyi B. Andrást május végén Hagymási Zoltán lapkiadó kirúgta a IX. kerület 9 magazintól, az elbocsátás oka szerződésszegés. Válaszul a kerület BLM-imádó polgármestere javasolta Hagymási felmentését. A ballibek elfogadták a javaslatot, ám a megüresedett pozícióba Haffmann Györgyöt szánták, aki történetesen a gyurcsányista pártban ülő Kálmán Olga férje.

DK-s javaslatra elfogadták azt is, hogy Vágvölgyi tartalomfejlesztési igazgató legyen, ami kiterjed a kerületi tévé, újság és a még nem létező online lap koordinálására. A főszerkesztői posztra viszont új pályázatot írnak ki, amit már nem független testület, hanem a képviselők bírálnának el, így nincs garancia arra, hogy Vágvölgyi marad az újság élén – írta meg a 24.hu.

Balliberális belharc a helyi médiáért

A kerület polgármestere Facebook-oldalán támadta az összeborulás pártjait, ugyanis azok szerinte most számolják fel a független médiát Ferencvárosban. Ez nem csak a DK-s komiszár kinevezésében nyilvánul meg, de a struktúra átalakításában is tetten érhető. Korábban a pályázatokat egy szakmai bizottság bírálta el (más kérdés persze, hogy azt a bizottságot milyen beállítottságú emberekkel töltötték fel – a szerk.), mostantól azonban már a látszatra sem adnak, és a pozíciók egyszerű pártalkuk révén kerülnek kiosztásra.

Baranyi posztjában kijelentette: cégvezető megválasztása, a tartalomfejlesztési igazgatói poszt létrehozása és az új főszerkesztői pályázat kiírása ellen polgármesteri vétót emelek. Ezzel még nincs megoldva a helyzet, de a Képviselő-testület esélyt kap arra, hogy korrigálja a döntését, a kerület médiája szabad maradjon.

Kiemelt képünkön Kálmán Olga férje, Haffmann György – fotó forrása: Youtube

További híreink

Szerdán is országszerte viharos szél várható

Dunai Tibor

Letartóztatták a nigériai erőszaktevőt

Dunai Tibor

Megkezdődött a szociális dolgozók tesztelése

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben