21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Humor Kiemelt Külföld

Folytatódik a radikális baloldali őrület: már a sakkot is rasszista játéknak nevezik

Az ausztrál közszolgálati rádióban arról vitáztak a műsorvezetők az egyik meghívottal, hogy a sakk rasszista játék-e, vagy sem.

A rádió munkatársai szerint a sakk egyértelműen rasszista, mivel a játékban a kezdő lépést a fehér bábu teszi meg, és ennek véleményük alapján, csak a rasszizmus lehet az oka. Az Ausztrál Sakkszövetség tagjai próbálták cáfolni a szürreális következtetést.

Az egyelőre nem világos, hogy milyen sikerrel. A V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása szerint egyre abszurdabb támadásokat indít a radikális baloldal a társadalom szétverésére: ez láthatóan már nemcsak a szobrok vagy filmek bojkottálása területén jelentkezik, hanem olyan ősi játékok támadásában is, mint a sakk.

John Adams közgazdász, az Ausztrál Sakkszövetség egyik képviselője arról számolt be a közösségi oldalán, hogy kedden az ausztrál közszolgálati csatorna (Australian Broadcasting Corporation-ABC) műsorába meghívták, hogy beszéljen arról: a sakk rasszista játék-e, vagy sem.

Adams visszautasította, hogy részt vegyen az álvitában, szerinte ez egy felesleges dolog, és az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati rádióban értekezhetnének értelmesebb dolgokról is. A közösségi oldalán azt állította, hogy vele a műsorvezetők nyíltan közölték, hogy a sakk egy rasszista játék, és az ő feladata az lett volna, hogy érvekkel támassza alá, szerinte miért nem rasszista.

John Adams@adamseconomics

🚨 BREAKING 🚨

I just received a phone call from an ABC Sydney based producer seeking a comment about the game of chess!

The ABC have taken the view that chess is RACIST given that white always go first!

They are seeking comment from a chess official as to whether

John Adams@adamseconomics

the rules of chess need to be altered!

Trust the taxpayer funded national broadcaster to apply ideological Marxist frameworks to anything & everything in Australia!

With all the drama resulting from COVID-19, I am amazed that the ABC is broadcasting on irrelevant topics!

Az ABC a műsorába végül Dr. Kevin Bonhamt, az Ausztrál Sakkszövetség vezető bizottsági tagját hívták meg.

A műsorvezető, James Valentine azt vetette fel, hogy a sakk szerinte azért rasszista, mert a kezdő lépést a játék szabályai értelmében mindig a fehér bábu teszi meg. Kevin Bonham azonban ezt a felvetést a játék nagyon régi időkre visszanyúló szabályaival próbálta megcáfolni, aminek véleménye alapján, semmi köze sincs a rasszizmushoz. A sakkszövetség vezető tagja szerint semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy a fehér bábu első lépése mögött rasszista indíték állna.

Bonham a végén még hozzátette: ha valakit zavar ez, akkor játszhatja úgy a sakkot, hogy a fekete bábuval lép először.

The Today Show

@TheTodayShow

Do you think chess is racist? ♟️

Beágyazott videó

Az álvita egyébként a Black Lives Matter (BLM) radikális baloldali szervezet által az utóbbi hetekben felvetett rasszizmus vádak miatt robbant ki. A BLM-aktivisták lényegében mindenben rasszizmust látnak, és emiatt követelik, hogy változtasson a nyugati világ az eddigi szokásain, illetve hagyományain az élet legtöbb területén.
A kultúrharc legújabb fejezete a filmiparral kezdődött, ezt követően terjedt át a sportra.

A történtek erősen emlékeztetnek a marxista szemléletmódra, amit Kelet-Európa a kommunizmus sötét évtizedeiben egyszer már megtapasztalhatott, a nyugati világ viszont nem.

Forrás: origo.hu

További híreink

A Mi Hazánk szerint olcsó magyarázkodásba kezdett a DK-s vezetés

Kemény János

Bács-Kiskun és Csongrád megyében már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

Dunai Tibor

Ausztria kötelezővé teszi a vírustesztet az ingázók számára

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben