26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Fővárosi Kormányhivatal: a Meseország mindenkié sérti a fogyasztók jogait, tisztességtelenül árulják

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor -közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tisztességtelen gyakorlatot végez – áll a közleményben.

A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban – folytatták – a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal, az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg. A hatóság szerint a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg – írták.

A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell – olvasható a kormányhivatal közleményében.

(Forrás: MTI – Fotó: pecsaktual.hu)

További híreink

A BLM fanatikusai boldogok amiért lelőttek egy 24 éves édesanyát

Dunai Tibor

“Otthagyom a munkahelyemet a kötelező oltás miatt” -mondja egy egészségügyi dolgozó

Faragó Dániel

Újabb fronton diszkriminálja a kormány az oltatlanokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben