21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Francia segélymunkásokat öltek meg Nigerben

Hivatalosan is megkezdte a nyomozást a francia ügyészség terrorizmussal összefüggő gyilkosság ügyében hétfőn egy nappal azután, hogy Nigerben fegyveresek megöltek 8 embert.

Hat francia állampolgárt, a helyi idegenvezetőjüket, és a sofőrjüket gyilkolták meg a motoron érkező támadók egy zsiráf parkban, Niamey-től 60 kilométerre, ami kifejezetten biztonságos területnek számít a nyugat-afrikai országban. A csoport tagjai a párizsi központú ACTED segélyszervezet munkatársai voltak.

„ A munkatársaink 25 és 50 év közöttiek voltak. Niamey-ben a szervezet központjában dolgoztak, ami sárga zóna. A szervezetünk 10 éve van jelent Nigerben, és dolgoztunk már sokkal veszélyesebb zónákban is” – mondta Frédéric De Saint-Sernin az ACTED civil szervezet igazgatója

A civilszervezet francia munkatársai közül 4 nő volt és két férfi. Az áldozatokat a kiégett autóban találták meg néhány órával a támadás után.

Az ACTED az egyik legnagyobb francia segélyszervezet 10 éve nyújt segítséget az aszály, az élelmiszerhiány, és a térségben zajló konfliktusok miatt menekülni kényszerülő embereknek.

Forrás: Euronews

További híreink

Ausztria szerint késik a veszélyes variáns, ezért felfüggesztik a kötelező oltást

Faragó Dániel

Hét amerikai demokrata párti elnökjelölt-aspiráns támadta Donald Trump-ot

Dunai Tibor

Spanyolországban visszafizetik az első hullám idején kiszabott bírságokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen