15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Franciaország: a “kiskorú” migránsok 94 százalékáról kiderült, hogy erejük teljében lévő felnőttek

A francia hatóságok 229 “kiskorú menedékkérőtől” vett ujjlenyomatot küldtek tovább egy együttműködés keretében észak-afrikai országoknak, akik az adatbázisuk átvizsgálása után a jövevények közül 216-ról igazolták, hogy messze nem kiskorúak, hanem felnőtt férfiak. Vagyis a megvizsgált “menekültek” 94%-a hazudott az állami szerveknek.

A francia hatóságok 15 hónappal ezelőtt kezdték meg az együttműködést Algéria, Monaco és Tunézia hivatalos szerveivel. Első körben 939 migráns azonosításához kértek segítséget. Ebből 229 vallotta magát kiskorúnak, ám 216-ról már bebizonyosodott, hazudtak a francia hatóságoknak. 156-ot Algéria, 71-et Monaco, és 2-t Tunézia azonosított. A többi migráns háttere egyelőre ismeretlen – összegzi egy francia lap.

A bevándorlással párhuzamosan a bűnözés is jelentősen emelkedett Franciaország nagyobb városaiban. A kifejezetten észak-afrikai migránsokhoz köthető bűncselekmények száma 2020-ban közel 8 ezerre rúgott. Ez 20 százalékos növekedés az előző évihez képest. És ezek csak azok az esetek, ahol elfogták, vagy legalább azonosították az elkövetőt.

Algériai, tunéziai és marokkói hátterű bevándorlókat csak Párizsban 2020-ban legalább 1633 alkalommal tartóztattak le betöréses rablás miatt. A legtöbbjüket igen könnyen elfogták, hiszen a negyed óra sem telt el a betörés után, már az utcán árulták a lopott holmikat.

A kiskorúak kifejezetten veszélyesek, hiszen egy-egy intézkedés során könnyen előkapják a kést

– nyilatkozta Valérie Martineau Párizs belvárosának biztonsági felelőse.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images

További híreink

A Mi Hazánk elnökének legújabb videója: No-go zónák Magyarországon?

Kiss Albert

Müller Cecília: a mai naptól elrendelem a tömeges oltást

Varga Lilla

20 milliós váltságdíjat követeltek az emberrablók (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen