21.8 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Franciaország: “fiatalokat” tartóztattak le, mert drogot gyűjtöttek Ramadánra

A Toulouse-i rendőrség letartóztatott három “fiatalt”, akiknél nagy mennyiségű kábítószert találtak. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során azt állították, a felhalmozott drogot nem eladásra, hanem a Ramadánra gyűjtötték. Az iszlám szent ünnepe április 23-án vette kezdetét, és egy hónapig tart.

A három férfi (egy 21, egy 24 és egy 27 éves) először akkor hívta fel magára a hatóságok figyelmét, mikor egy parkolóban együtt füveztek. A járőrök előbb a fiatalokat kutatták át, majd a járműveket is, melyekkel érkeztek. Ekkor találtak rá a nagy mennyiségű kábítószerre – írja egy francia lap, a La Depeche.

A három autóból összesen 126 gramm kokaint, 3,6 kiló marihuánát, 134 gramm kannabisz-származékot és 80 gramm extasy-t foglaltak le a rendőrök. A kábítószerek mellett műanyagzacskókat, késeket és mérleget is találtak, ami arra enged következtetni, hogy a “fiatalok” nem csak fogyasztók, hanem terjesztők is.

Egyikük a letartóztatás során ellenállt, szitkozódott és gyilkossággal fenyegetőzött. Később kiderült, a férfi április 1-én szabadult a börtönből.

A kihallgatás során tett vallomásuk, miszerint ők nem terjesztők, csak Ramadánra halmozták fel a készleteket – szigorúan személyes felhasználásra –  azért is érdekes, mivel az iszlám törvények szigorúan tiltják a kábítószerek bármilyen formájú fogyasztását.

A “fiatalokat” előzetes letartóztatásba helyezték, sorsukról májusban dönt a bíróság.

Elemi.hu

További híreink

Éjfélkor hatályba léptek a beutazási korlátozások Szerbiában

Varga Lilla

Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány

Kiss Albert

Akár 80 százalékos is lehet az őszibarack termelők vesztesége az áprilisi fagyok miatt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben