13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Greta Thunberg kérdőre vonta Joe Bident

A 18 éves környezetvédelmi aktivista az MSNBC műsorában kritizálta Joe Biden klímavédelmi politikáját – írja a Mandiner.

A svéd “ökoaktivista” tavaly még intenzíven kampányolt Biden mellett az elnökválasztás során. Ennek kapcsán érdeklődtek az amerikai hírtelevízióban Thunbergtől, hogyan “osztályozná” a Biden-adminisztráció éghajlatváltozáshoz való hozzáállását.

“Inkább azt kéne megvizsgálni, hogy politikája összhangban van-e a párizsi megállapodásokkal, hogy 1,5 vagy akár 2 Celsius-fok alá tudja-e szorítani a globális melegedést. Ha ezt nézzük akkor egyértelmű, hogy amit csinál az közel sem elégséges a tudomány szerint. Ezt nem én mondom, ezek tények”

– jelentette ki ellentmondást nem tűrően a “kis harcos”. Hozzátette: “szeretném, ha a klímaválságot válságként is kezelnék. Ők maguk mondták, hogy ez egy létünket fenyegető probléma”. Thunberg sérelmezi, hogy a Biden-adminisztráció “politikai kérdésként” kezeli az éghajlatváltozás problémakörét.

“Most a tudatosság növelésére és a közvélemény kialakítására van szükségünk, hogy ezt a krízist válságként kezeljük”

– vélekedett Thunberg. Szerinte világunk “nincs tisztában azzal a válsággal, amellyel szembesülünk”, ha nem tudunk “nyomást gyakorolni a választott vezetőinkre”.

További híreink

A kommunista Mandela parkot kapna Újbudán

Gabay Dorka

Megőrizte politikai súlyát az RMDSZ a bukaresti parlamentben

Varga Lilla

Svédország muszlim uszodát nyit Stockholmban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen