13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Gulyás Márton mégsem ússza meg olcsón a rongálást?

Végre bekeményít az ügyészség: nem elég a közmunka és a pénzbüntetés Gulyás Mártonéknak!

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség január elején emelt vádat vádat emelt 11, 31–59 év közötti férfi, valamint három társuk ellen műemlék megrongálása miatt. A vádlottak az Állami Számvevőszék tevékenységét kifogásolták, és ezért 2018. január 17-én narancssárga festékkel leöntötték az ÁSZ Apáczai Csere János utcai székházát. Gulyás Márton és társai az ellen tiltakoztak, hogy a felügyeleti szerv a választási kampány előtt szabott ki bírságot több ellenzéki pártra.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tárgyalást mellőzve egy férfival szemben (feltehetően Gulyás Mártonról van szó) 240 óra közérdekű munkát és 120 ezer forint pénzbüntetést, egy másik férfival szemben 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a többi vádlottat pedig 3 évre próbára bocsátotta.

Az ügyészség szerint azonban a bíróság 10 vádlottal szemben enyhe büntetést és intézkedést alkalmazott, ezért a tárgyalás megtartását kérik. Mint írják, a vádlottak terhére – a 240 ezer forintos pénzbüntetést kapott ember kivételével – a vádirat szerinti büntetést kérik. Korábban az ügyészség azt kezdeményezte, hogy egy vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a bíróság, társait pedig pénzbüntetéssel sújtsa.

Először garázdaság miatt egy ember ellen tettek feljelentést, de a rendőrség elutasította a feljelentést azzal, hogy a cselekmény csak szabálysértés. Majd a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szabálysértési ügyet az ügyészséghez tette át, mivel az ÁSZ épülete műemléki védettség alatt áll, ezért úgy vélték, rongálás történhetett.

Az ügyészség közleménye szerint

A FESTÉK ELTÁVOLÍTÁSA AZ ÉPÜLETEN ÁLLAGSÉRELEMMEL JÁRT, A KÁR MEGHALADTA A 3,2 MILLIÓ FORINTOT.

Az Állami Számvevőszék közleményben jelentette be, hogy az ügyészségi vádemelésen kívül polgári peres eljárást is kezdeményeztek az ügyben, mivel a támadók a nemzeti vagyont rongáltak meg.

Forrás: Index nyomán

További híreink

Egekben az élelmiszerárak és még további drágulás jön

Kiss Albert

Az EMSZ szerint Klaus Iohannis politikájának lényegévé vált a magyarellenesség

Dunai Tibor

A Magyar Önvédelmi Mozgalom vigyázta a Mikulás útját Monoron

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben