17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Gyebnár Dávid: amíg nem váltjuk le ezt az ellenzéket, mindig biztosítva lesz a Fidesz 2/3-a

A Mi Hazánk politikusa szerint az összeborulás legnagyobb tanulsága, hogy balliberális-globalista oldalról nem lehet leváltani a Fideszt. Sőt, amíg ugyanazok az “elhasznált figurák” állnak alternatívaként Orbánnal szemben, addig még a kétharmad megtörése is lehetetlen. Alább a teljes írás.

A választások néhány nagy tanulsága

Az első, és legfontosabb: hiába hangoztatta minden megmondóember és belpesti firkász, hogy nincs alternatíva, van a Fidesz, meg az egyesült ellenzék. A valóság ezzel szemben az, hogy az emberek egy jelentős részéről egyértelmű igény mutatkozott a harmadik útra, mely – noha ezt sokan még nem igazán értik – nem csak nevében harmadik opció, hanem valóban a bal- és jobboldal paradigmájából kitörő új, unortodox erővé válhat hamarosan, ha megfelelő irányba halad tovább.

A második tanulság, hogy Magyarország nem Amerika, bármennyire is azt gondolták az onnan ideküldött szereplők. Akármennyire elegük van az embereknek, és akármennyire nem tetszik nekik az a rendszer, amiben immáron 12 éve élünk, nem sírják vissza az előtte lévő időket se. Sőt,

az is bebizonyosodott, hogy jelentős részük nem fog egy vízió és ideológia nélküli katyvaszra szavazni, melynek egyetlen üzenete a választók számára: “Mi nem Orbán vagyunk!”.

Hiába öntötték össze a lejárt szavatosságú pártokat és leszerepelt reklámarcaikat, a moslék végül nagyon csúnyán leszerepelt. Most pedig, önvizsgálat helyett megy az egymásra mutogatás.

Ha csak minimális tartás lenne bennük, valamennyien lemondanának és a mandátumukat se vennék fel.

Ez a kétharmad teljes egészében az ő saruk nem a “tanulatlan megvezetett vidéki birkáké” – ahogyan ezt most irányított médiájuk és belpesti kommentelőik hangoztatják.

A harmadik tanulság pedig egyenesen következik a másodikból.

Amíg ezeket az elhasznált figurákat, korrupt gazembereket és semmihez sem értő, inkompetens szerencsétleneket állítjuk alternatívaként a választók elé, addig eredményt Budapesten kívül legfeljebb Szegeden és Pécsen lehet elérni, a Fidesz kétharmada pedig az idők végezetéig garantált.

Lehet itt mindenre mutogatni kezdve a médiafölénytől a rágalomkampányig, de az igazság az, hogy a balliberális-globalista oldalon súlyos minőségbeli problémák vannak. Kulcsszereplőik és főtanácsadóik pedig nem értik a magyar néplelket. Persze, hogyan is érthetnék, hiszen nem sok közük van hozzá.

Éppen ezért kijelenthető, hogy

minden baloldali-globalista törekvés a kormányváltásra hamvában holt kezdeményezés. Ezért elsődleges feladat az ellenzékváltás.

Történelmi feladat áll a Mi Hazánk Mozgalom előtt. Nekünk kell felépítenünk azt a kormányképes ellenzéket, mely nem az Orbán-gyűlöletre építve akarja megszerezni a hatalmat, hanem programjával, ideológiájával és szakmaiságával valódi alternatívát kíván nyújtani a kormányoldallal szemben. Azzal a kormányoldallal szemben, mely mindig arra hajlik, amerre az éppen aktuális közvélekedés hajlítja. Ahogy írtam, történelmi feladat áll előttünk, és csakis rajtunk múlik, hogy sikerre tudjuk-e vinni küldetésünk.

További híreink

Terrortámadás Párizsban

Dunai Tibor

Az éjszakai élet két ismert alakját fogta el a TEK

Dunai Tibor

Mi Hazánk: “Üzenjük Orbán Viktornak, hogy hagyja dolgozni a magyarokat!”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen