18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Gyenge kezdés után erősen visszaesett a balliberálisok aláírásgyűjtése – nem lesz népszavazás

Alaposan elszámolta magát a szivárványkoalíció – mostanra már biztossá vált, hogy nem lesz népszavazás a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról. 

A balliberális ellenzék eredeti terve szerint azt akarta volna elérni, hogy a kormány kérdéseire válaszul az ő népszavazási kezdeményezésükről is április 3-án, a soron következő országgyűlési választással egyszerre lehessen szavazni.

Az érintett témák a Fudan egyetem és az álláskeresési támogatás lettek volna, de az előzetes fogadkozások ellenére sem sikerül összegyűjteniük a kellő számú szignót. Az előválasztás lendülete erre már nem volt elég. 200 ezer aláírásra lett volna szükség.

“Egy-két napon belül átvesszük az íveket, és még az idén összegyűjtünk 200 ezer aláírást, hogy véleményt mondhassunk a jövőnkről”

ivott előre a medve bőrére a villamos által az utolsó pillanatban elütött Karácsony Gergely. 

Hug Hug You GIF - Hug Hug You Hug Me GIFs

Az máig nem derült ki, hogy a 99 Mozgalom milyen elánnal vette ki a részét a gyűjtésből, de a Momentum elnöke már utalt arra, hogy valakik visszatartják az aktivistáikat, mert meg szertnék fúrni “az ellenzék” közös sikerét.

Donáth Anna: a DK visszatartja az aktivistáit és gátolja a kormányváltást

A rossz rajt után Barabás Richárd már január 10-ét, Ungár Péter pedig 15-ét kommunikálta az aláírások sikeres összegyűjtésének dátumaként. Karácsony Gergely előrejelzése még a többihez képest is durva melléfogás, hiszen nemhogy december 31-ig, de azóta sem sikerült összegyűjteni a kellő darabszámot. Az aláírásgyűjtés még néhány nappal ezelőtt is alig százezernél járt, így már biztos, hogy április 3-án ezek a kérdések nem lesznek a szavazólapon. Az nem is számít, hogy miért nem sikerült összegyűjteni, de a 444 múltheti videójából már erre lehetett következtetni.

Külön érdekesség, hogy a bukott népszavazás miatt a közös jelszót is le kell cserélni, mert az előválasztás – népszavazás – kormányváltás hármas már a második elemnél bedőlt. Választási jelszavak potenciálisan egy sikertelen választási eredmény után szoktak elbukni, de a jelek szerint a szivárványkoalíciónak ebben is sikerült progresszívnek és formabontónak mutatkoznia.

A Márki-Zay mögött csoportosuló erők közti feszültségeket és a kampánystábban lévő fejetlenséget az elemzők a Mi Hazánk szisztematikus építkezésével és erősödésével szokták szembeállítani. 

A radikális, nemzeti formáció ismételten több ezres megmozdulást tartott az oltások kötelezővé tétele, az oltatlanok diszkriminálása és a gyerekek beoltása ellen.

A Mi Hazánk már elkezdte kampányát, a párt elnöksége és kormányfőjelöltje is folyamatosan országjáráson van, tájékoztatásuk szerint a választásokig ötszáznál is több rendezvényt fognak megtartani.

A lakossági fórumokat még a legkisebb településeken is nagy érdeklődés kíséri, ráadásul a párt hónapokkal ezelőtt megnevezte mind a 106 jelöltjét, amely nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a legfrissebb mérések 7% fölé jelzik Magyarország egyetlen kötelező oltást ellenző pártját. 

 

További híreink

Homoerotikus buli a szolnoki Jobbik irodában

szilardkrebsik

Visszatért Magyarországra a 2011-ben eltűnt csíkosfejű nádiposzáta

Kiss Albert

Miccs, vodka, kirúgások és nyereményautó – zsarolási körkép a Magyar Jelenen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen