17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Gyermeküket is magával vitték a drogdílerhez a “beszerző körútra”

Közös gyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére az a pár, amelynek tagjait a napokban fogták el a Pest megyei felderítők. Az “eladó” sem menekülhetett sokáig.

Egy ideje már zajlott a felderítés, amikor 2021. április 15-én a rendőrök szeme láttára ütötte nyélbe az üzletet eladó és vevő a XX. kerületi Torontál utcában. A felderítők kirajzottak autóikból és meglepték az üzletfeleket -tette közzé a police.hu.

A rendőrség beszámolója szerint a sofőr először tolatni kezdett, majd kövér gázt adva elszáguldott, a vevő a mozgó kocsiból ugrott ki. Mire a 31 éves dunaharaszti “férfi” feltápászkodott, a rendőrök megbilincselték.

Őt és autójában várakozó 29 éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben tartózkodó alig több, mint egy éves kisfiúról.

A férfi zsebében, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot, digitális mérleget, dohányőrlőket foglaltak le. Mindkettejük drogtesztje pozitív lett.

A helyszínről elmenekülő “férfi” nem sokáig élvezhette önkényes szabadságát, a pár kihallgatásakor már ő is bilincsben tűrte, amint a rendőrök átkutatták fővárosi lakását. L. Norbertnél 12 adagot találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmelék, valamint azzal szennyezett edények kerültek elő.

Mint írják, az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag delta-9-THC-t tartalmaz, így kábítószernek minősül.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta volt ügyfele, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek drogra, mindketten fogyasztónak mondják magukat, ráadásul a “férfi” ismerőseinek is tovább szokott passzolni készletéből. A nő ellen kábítószer birtoklása, párja ellen kábítószer-kereskedelem vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett “férfi” ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(Fotók: police.hu)

További híreink

Vádat emelt az ügyészség az iskolatársát hátba szúró tizenhárom éves lánnyal szemben

Kiss Albert

Északkeleten gyakoribb az iskolai erőszak

Dunai Tibor

Toroczkai másfél éve megmondta, de a hatóságok csak most csaptak le a végrehajtó-maffia fejére

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen