25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Gyógyultaknak egy, egészségeseknek három oltás kell majd

Szlávik szerint gyakorlatilag nem kérdés, hogy szükség lesz harmadik oltásra az első kettőt követően a koronavírus elleni harcban.

Még el sem dőlt, kell-e majd harmadik oltás, de Magyarország máris annyi vakcinát vásárolt, hogy talán még a negyedik adagra is elég lesz.

Noha a főorvos is elismerte, az oltási kedv látványosan megtorpant, ám szerinte lesznek még, akik meggondolják magukat, és mégiscsak felveszik az oltást. Vagy azért, mert félnek a vírustól,

vagy azért, mert egyszerűen csak szükségük lesz a kártyára.

Szlávik szerint aki átesett a fertőzésen, annak elég egy oltás is, hogy 1-2 évre védettséget szerezzen, de “azért kaphat kettőt is.”

“Biztos, hogy fog kelleni harmadik oltás, biztos”

– jelentette ki Szlávik János a Mokkában. Hozzátette:

“Gondoljunk bele a többi betegségbe: nulla, egy hónap, hat hónap, tizenkét hónap, tehát valahol fél-egy éven belül. Ha valaki kapott egy oltást egy bizonyos időpillanatban, körülbelül hat hónap elteltével el lehet gondolkodni azon, hogy legyen-e harmadik oltás.”

Noha elismerte, egyelőre nincsenek erre vonatkozó adatok, se tudományos bizonyítékok, ők biztos benne, hogy kell harmadik oltás.

“Egyelőre nincsenek erre adatok, nincsenek rá tudományos bizonyítékok, de én szinte biztos vagyok benne, hogy kell majd egy harmadik oltás. Arról nem beszélve, hogy ne felejtsük el, más oltások fognak jönni.”

Itt elsősorban arra gondolt, hogy az újabb és újabb mutánsok ellen kifejlesztett vakcinákat “érdemes lesz felvenni”.

A nyaralással kapcsolatban úgy véli, olyan országba érdemes utazni, ahol hasonló az átoltottság, vagy még jobban is állnak, mint mi. Mint mondta:

“Ha be vagyunk oltva és egy biztonságos országba utazunk Európában, akkor nyugodtan elmehetünk.”

További híreink

Ötszáz kerékpárt kapott a Szent László Kórház

Dunai Tibor

Trump állítja, látott bizonyítékot a kapcsolatra a vírus és a vuhani laboratórium között

Dunai Tibor

Dúró: a Gyurcsány- és az Orbán-kormány abortuszpolitikája lényegében nem különbözik egymástól

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben