26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének elnökének – derült ki szombaton a párt sajtóközleményéből. Az elnöki pozícióért Ander Balázs, Földi István és Gyöngyösi Márton indultak. Azért kellett új elnököt választani, mert a Jobbik tavasszal két évre bizalmat szavazott Jakab Péternek, a politikus egy hónappal később a párton belüli belharcok miatt lemondott. „A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok” – indokolta a döntést.

Jakab ennek ellenére a Jobbik frakcióvezetője maradt a parlamentben. A politikus továbbra is aktív, járja az országot, a héten Orbán Viktorral is vitázott a parlamentben, igaz, párja logóját már nem használja a közösségi médiában. Jakab lemondásának hátteréről és a párt közelmúltbeli ügyeiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Az április 3-i választás legnagyobb vesztese ellenzéki oldalon egyértelműen a Jobbik lett. Míg 2018-ban a második legnagyobb frakciót tudta alakítani a Jobbik 26 képviselővel, most csak 10 képviselőjük jutott mandátumhoz. A Jobbik volt az egyetlen párt az ellenzéki összefogásban, amely egyetlen egyéni választókerületet sem tudott hozni, és a fővárosban egyetlen körzetben bukott az ellenzék, pont ott, ahol jobbikos jelölt indult. Elvesztették a dunaújvárosi (Fejér megye 4.) körzetet, ahol 2018-ban a Jobbik jelöltje nyert, de Miskolcon, Békéscsabán és Tapolcán sem jött össze a győzelem. Több elemzés szerint a 2018-as Jobbik-szavazók egy része átpártolt a Mi Hazánkhoz, egy másik része pedig a Fideszre szavazott – írja a Telex.

Korábban írtuk:

Az kész – a díszzsebkendős brüsszelita betámasztott egy MTZ-nek

További híreink

Mi Hazánk Ifjai: Mindnyájunknak el kell menni!

Faragó Dániel

Toroczkai László- A Mi Hazánk kizárólag a magyar érdekeket nézi

Faragó Dániel

Parlamenti választások vannak ma Szlovákiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben