13.7 C
Budapest
2022. október 7., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Jobbik támogatja a szankciókat, Gyöngyösit nem lepi meg, hogy 2 %-on a párt (videó)

A Jobbik háza tájáról felröppenő híreket nehéz önmagukon túlmutató kontextusba helyezni. A héten azt olvashattuk, hogy a kirúgott Molnár Enikő kitálalt a párt politikusairól, aminek rövid lényege az, hogy nem csak Jakab Péter az egyetlen (volt) jobbikos képviselő, aki házasságán túli kapcsolatot ápol mozgalmista társával, hanem a jelenlegi elnök Gyöngyösi is.

Emellett a Jobbik 9 fős frakciójában bekövetkezett az a két csere, amiről az országgyűlés alakuló ülése óta beszélnek. Ennek értelmében a két puffermandátumról Végh Noémi és Szabó Hajnalka lemondott, helyettük Dudás Róbert és Ander Balázs jönnek vissza a padsorokba.

Gyöngyösi Mártont az ATV-ben az Uniós pénzek mellett arról is kérdezték, hogy merre akar és merre tud a Jobbik tovább menni. Kárász Róbert az IDEA intézet felmérésére hivatkozva szembesítette a brüsszeli képviselőt azzal, hogy a Jobbik támogatottsága 2%.

Gyöngyösi Márton szerint a Jobbik többet foglalkozott magával a választóinál, így

abban nincs meglepő, hogy ilyen rosszul állnak.

“Össze fogjuk magunkat kapni és egy olyan konzervatív jobbközép politikát csinálunk, amely alternatívája lesz a kormánynak” – fenyegetőzött a pártelnök.

Gyöngyösi azt is hozzátette, hogy a baloldalon nagy a tülekedés, de olyan izgalmas, konzervatív politikát senki nem csinál mint a Jobbik.

Milyen Feri? – Gyöngyösi nem érti, hogy merülhet ez fel

A beszélgetés legviccesebb pontja (amennyiben Gyöngyösi esetében ilyenről beszélhetünk) itt jön el. Az előválasztáson szoros szövetségben és stratégiai szimbiózisban lévő DK-Jobbik tandem ellenére Gyöngyösi az árnyékkormányról úgy nyilatkozott, hogy “nem is érti, hogyan merülhetne fel, hogy abban jobbikos politikus benne legyen”.

Friss hír, hogy a Jobbik és a DK munkacsoportjai a Facebookkal szövetkezve már 2019-ben elérték, hogy a Mi Hazánk vezetőjének oldala megsemmisítésre kerüljön. Erről nem kérdezték a politikust, de azt elárulta, hogy a DK már meg sem kereste őket az árnyékkormány felállításakor.

A Jobbik a szankciók mellett

A konzervatív EP képviselő azzal zárta a beszélgetést, hogy az Oroszország elleni szankciókat folytatni kell és térdre kell kényszeríteni Putyint.

További híreink

Az oltások kötelezővé tétele mellett kampányol egy fideszes képviselőjelölt

Irányi Dániel

“Média design szakon tanulok és külföldre fogok költözni” -újabb megható belvárosi pillanatok

Faragó Dániel

Wass Albert után Horthyt is a szájára vette Karácsony

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben