15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekHumor

Gyurcsány, Gréczi, Komáromi- őket juttatná újra mandátumhoz a baloldal

A Mi Hazánk a jelölőszervezetek közül elsőként állított országos listát, így az már napok óta ismert, hogy a radikális, nemzeti pártra a világ minden tájáról szavazhatnak a magyar állampolgársággal rendelkezők. 

A listaállítás határideje előtt nem sokkal a baloldali tömörülésnek is sikerült dűlőre jutnia a lista összetételéről, a valasztas.hu oldalon már ez is elérhető.

A DK-Jobbik-MSZP-Momentum-LMP-Párbeszéd alkotta szövetségben lévő erőviszonyokat jól jelzi, hogy az országos lista legtöbb befutó helyét a Gyurcsány párt politikusai kapták, a paktum értelmében őket a jobbikosok követik.

Gyurcsány Ferenc befutó helye és ismételt képviselővé választása már évekkel ezelőtt borítékolható volt annak ellenére is, hogy a DK végül a miniszterelnöki pozícióért induló háziversenyben alul maradt Márki Zay Péterrel szemben. Gyurcsány a lista 8. helyén van, ez biztosan újabb parlamenti ciklust jelent számára. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy ez mennyiben esik messze Orbán Viktor várakozásaitól tekintve, hogy a 2010-es kormányváltás után elszámoltatást ígért. A kétharmados Fidesz-kormánynak 12 év sem volt elég ahhoz, hogy felelősségre vonja a volt miniszterelnököt, ehelyett inkább politikai célokra használta fel Gyurcsány népszerűtlenségét és a kormányzását megsínylő tisztességes embereket a visszatérésének veszélyével riogatta – természetesen óriásplakátokon és közpénzből. A valóság ezzel szemben az, hogy a szemkilővető, határon túli magyarok ellen uszító politikusnak a bukása után egészen idáig semmi esélye nem volt arra, hogy újra irányító pozícióba kerüljön. Bár a kutatási adatok nem az egyesült baloldal fölényét mutatják, de az tény, hogy most van a legtöbb matematikai esélyük a visszatérésre. Gyurcsány Ferenc birtokolni fogja a legnagyobb ellenzéki, vagy kormánypárti frakciót, ebben pedig az elszámoltatást elszabotáló, szavakban nemzeti kormánynak elvitathatatlan a felelőssége. Az elszámoltatás kapcsán szimbolikus megjegyezni, hogy a Gyurcsány börtönbe juttatásának ígéretével a Parlamentbe jutó Z. Kárpát Dániel most a kilencedik helyen szorosan épp őt követi.

Gyurcsány kihasználva erőfölényét most rehabilitálta a korábban botrányba keveredő embereit, így újra képviselő lehet a 23.helyen szereplő Gréczi Zsolt, aki régi őskövületnek és megrögzött gyurcsányistának számít. Gréczi még korábban a DK szóvivői feladatait is ellátta, arca tehát nem lesz ismeretlen még akkor sem ha más testrészét is előszeretettel mutogatja. Gréczi Zsolt a valasztas.hu adatai szerint “i”-vel írja vezetéknevét, de a korábbi megjelenései alkalmával még a Gréczy nevet használta. Ki tudja? Lehet, hogy ez már a megtisztulás része?

Befutó (34.) helyen van az a Komáromi Zoltán is, aki az utóbbi néhány évben vált országosan ismert szereplővé köszönhetően annak, hogy nyilatkozatai még saját elnöke böszmeségén is túltesznek. Komáromi a romokban lévő egészségügyet hagyja ott a parlamenti bársonyszékért és a DK frakciójáért. Komáromi Zoltán ostoba kijelentéseit felsorolni is nehéz, de a legemlékezetesebb az a következetes dzsihádja, amit az oltatlanok ellen folytat jellemzően az RTL és az ATV kamerái előtt. A DK és így az egyesült balliberális oldal elsőszámú egészségpolitikusának, a potenciális egészségügyi miniszternek is számító Komáromi szerint mindenkinek kötelezővé kell tenni a kísérleti vakcinák felvételét és az összes oltatlant meg kell keresni.

Bár a 2019-es főpolgármester választáson, de legkésőbb az előválasztás után joggal reménykedhettünk abban, hogy Kálmán Olga is örökre eltűnik a nyilvánosságból, ez nem így lett. Az extévés is egészen biztosan parlamenti képviselő lesz új barátnőjével, Vadai Ágnessel együtt. Mindketten a DK frakciójában ülnek majd.

A közös lista felállításánál az azt vezető Márki-Zay Péter még korábban kérte, hogy a pártok bőrszín alapján adjanak biztos helyeket cigány politikusoknak. Ennek következtében válik képviselő Berki Sándorból, Lőcsei Lajosból, vagy a 25. helyen lévő Varga Ferencből.

A jelek arra utalnak, hogy MZP más politikusok esetében már nem tartja mérlegelendő szempontnak az illető színét. Kvótát csak a romák esetében állítottak fel, ezért a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio csak a 49.pozíciót kapta, ami józan számítások szerint nem eredményezhet képviselőséget pláne akkor, ha a Mi Hazánk is mandátumokat szerez.

Búcsúzik viszont az országgyűlési munkától mindenki Demeter Mártája, aki a szocialisták után az LMP-n és a Jobbikon is végigment. Sokunk örömére az MSZP régi elnöke, Mesterházy Attila is befejezi parlamenti tevékenységét, de ugyanez a sors várhat Rig Lajosra is, ha Tapolcán nem tud győzni Navracsics ellen.

Bejelentette csapatát a Fidesz is, meglepetés nem sok van: a listát Orbán Viktor vezeti. Ezúttal már nem szerepel a költségvetési csalással vádolt Farkas Flórián, de lemaradt a többi botrányba keveredett képviselő is. Hende Csabát és Lázár Jánost is mellőzték a befutó helyekről, mindkettejükre kétes kimenetelű, szoros küzdelem vár saját választókerületükben. Hende a már 2010 előtt is elítélt politikusbűnözővel, Czeglédy Csabával mérkőzik, Lázár János pedig Márki-Zay Péterrel méri össze erejét Hódmezővásárhelyen. Előbbi választókerületben a harmadik utat Dr. Vadon István, míg utóbbiban Veres Csaba Levente, a Mi Hazánk jelöltjei jelentik.

A választási csalásoknak és a hamis ajánlásoknak köszönhetően két kamupárt is listát állít, amelyeket saját elnökeik Gődény György és Gattyán György vezetnek.

A Mi Hazánk listáját Magyarország egyetlen oltatlan kormányfőjelöltje vezeti,

őt Dúró Dóra, Apáti István, Novák Előd és Szabadi István követik, de ezt a listát erősíti Fekete László erőember is.

 

További híreink

Gripenek búcsúztatták Frankó Endrét, II. világháborús repülőtisztet

Varga Lilla

Társadalomvédelmi akciótervet készített a Mi Hazánk

Kiss Albert

75 éve történt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben