25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Gyurcsány népszerűbb a fiatalok körében, mint valaha

Friss gimnazisták és utolsó éves egyetemisták figyelik a szavaimat. Nem hittem volna pár éve, hogy mondjuk Törökszentmiklós főterén ők fognak hallgatni egy választási gyűlésen. Tegnap ez történt. És nem csak ők. Többszázan voltak. Nem volt jobb dolguk este fél hatkor, mint engem hallgatni Magyarországról – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

Sokan vannak így ezzel. Alighanem sok Fidesz szavazó sem hitte volna, hogy miután pártját az elszámoltatás ígéretével 2010-ben 2/3-dal hatalmazta fel, 11 év múlva megint ott tartunk, hogy egy harmadik Gyurcsány-kormány lehetősége már nem egy rossz vicc, hanem a rideg valóság.

Ilyen ez a magyar politika. A radikális tábor se hitte volna annak idején, hogy éppen a Jobbik fog összebútorozni ezekkel. A különbség csupán csak annyi, hogy míg a Jobbik elvesztette régi szavazói jelentős részét, addig a Fidesz mellett – számomra teljesen érthetetlen okból – még mindig milliók tartanak ki.

Pedig a jelenlegi kormány felelőssége elvitathatlan abban, hogy Gyurcsány nem börtönben csücsül, hanem egy kényelmes parlamenti székben tervezgeti a hatalomátvételt. Ráadásul az “öreg Feri” igen nagy népszerűségnek örvend azon fiatalok körében, akik nagy valószínűséggel még meg sem születtek a 2006-os rendőrterror idején. Nem is tudnak róla semmit.

Erről persze nem ők tehetnek. Az Orbán-kormány történelmi mulasztása, hogy nem ismertette az iskolás gyermekekkel, mi is történt 2006 és 2010 között. Úgy két éve a HírTV-n láttam a rendőrterror felvételeit felújított, HD változatban, és be kell vallanom, sokkoló volt.

Ha a kormány a megszámlálhatatlan holokauszt filmek egyike helyett a 2006-os rendőrterror felvételeit vetítené le az iskolákban, vajon akkor is ennyien fényképezkednének a “vicces, trendi Ferivel”?

Sajnálatos módon a történelmi tények ismertetésére nincs szándék a Fidesz részéről, marad a 0-24-es üres, semmitmondó Gyurcsányozás, aminek hamarosan tapasztalhatjuk kijózanító következményét.

“Új élmény. Fantasztikus élmény. Utána elindultunk lángost venni, hosszú sorokban jöttek, követtek, összegyűltek beszélgetni. Milyen végtelenül nyitottak és okosak voltak. Nem volt bennük indulat, nem bántottak senkit. De egy más világra vágytak. És velünk együtt keresik az oda vezető utat. Nem tágítottak. Nehéz volt eljönni. Talán el se jöttünk. Bennem maradt tekintetük, mosolyuk, nyitottságuk. Ígérete egy új Magyarországnak”

– írja Gyurcsány Ferenc a jövő generációjáról. És valóban, ők az ígérete egy új, momentumus-gyurcsányos-neojobbikos Magyarországnak. De az vajon milyen Magyarország lesz? Rá fogunk egyáltalán ismerni hazánkra?

Irányi Dániel

Fotó: Facebook

További híreink

Felgyújtották az atlantai éttermet, ahol rendőrök agyonlőttek egy fekete férfit

Szabó Norbert

Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt

Irányi Dániel

A Mi Hazánk példát statuálna Szilágyi István színművész apagyilkos fiával

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben