1.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Gyurcsány szemérmesen megígérte, hogy a nagy ellenzéki rendszerváltás ellenére sem lesz kormánytag

Az ellenzéki erők az együttműködés érdekében félretették érdekellentéteiket, és úgy tűnik, a Gyurcsány-kérdést is megoldották – reménykedik a Blikk.

– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog kormánytagságot vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – mondta a bulvárlapnak Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Dobrev Kláráról és a DK többi tagjáról persze nincs szó. És nem mintha nem láttunk volna rá soha példát, hogy a pártelnökök a háttérből is tudnak dirigálni.

– Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot – tette hozzá a Fekete-Győr.

Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete.

Keresték Gyurcsányékat ezzel kapcsolatosan, de a cikk közléséig nem reagáltak.

– Közös miniszterelnök-jelöltet szeretnénk, akit előválasztás útján választanánk ki – jelentette ki a Blikknek Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Az MSZP elnöke szerint az ellenzék egységes arculattal futna neki a választásnak.

– Lesznek közös színeink, mint az önkormányzati választáson, még akár egyenpólókat is felveszünk, ha kell – tette hozzá Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelölt, akkor van esély a kétharmados ellenzéki győzelemre.

(Blikk.hu nyomán)

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

Schiffer András: Igazságot az engedetleneknek!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben