3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy

“Ha még egyszer idejössz, elvágom a torkod”

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki 2020. április 30-án egy Kunszentmiklós környéki községben többször a torkának levágásával fenyegetett meg egy jogszerűen eljáró polgárőrt, majd fenyegetéseit mások – köztük a helyi rendőr – előtt is megismételte.

2020. április 30-án délután egy polgárőr jelent meg a férfi tanyája előtt, hogy korábbi közlekedési szabályszegései miatt ellenőrizze, hogy a férfi otthon van-e. Az agresszív férfi azonban a közfeladatot ellátó személynek minősülő polgárőrt többször megfenyegette azzal, hogy “ha még egyszer idejössz, elvágom a torkod”.

Eközben a férfi a családtagjaival együtt támadólag, agresszívan lépett fel a sértettel szemben. A sértett polgárőr a helyi rendőrt meg akarta várni a helyszínen, de az agresszív fellépés és a fenyegetések miatt távoznia kellett. A férfi ezzel a magatartásával a polgárőrt a jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.

A kunszentmiklósi rendőrök május 7-én őrizetbe vették a férfit és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a férfi az előállítása során szökést kísérelt meg, a rendőrök elől egy nádasba menekült és csak többszöri felszólításra jött elő. Ezen kívül a büntetett előéletű férfi a cselekmény elkövetése után mások – többek között a helyi rendőr – előtt a torka elvágásával fenyegette a sértettet, ami miatt a bűnismétlés veszélye is megállapítható. Végül e kijelentések alapján megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított az eljárás résztvevőinek megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítást is veszélyeztetné.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

elemi.hu

További híreink

Tovább fenyegetőzik Kína Tajvan miatt

Irányi Dániel

A Kreml megfenyegette Csehországot és Bulgáriát

Varga Lilla

Ismét riasztást adott ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet az interneten terjedő, zsaroló e-mailek miatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben