5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Halálesethez vezetett a Jansen vakcinája- felfüggesztették a használatát

Felfüggesztik a Johnson & Johnson által gyártott egyadagos Janssen vakcina használatát Szlovéniában, miután összefüggést találtak az oltás beadása és egy 20 éves nő halála között.

Janez Poklukar egészségügyi miniszter egy keddi sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a halálesetet egy

szakmai bizottság vizsgálta ki, és igazolta, hogy a fiatal nőnél a vakcina a véralvadásért felelős vérlemezkék számának drámai visszaesését eredményezte, majd ennek következtében okozott agyvérzést.

A nőnek nem volt alapbetegsége, amely közrejátszott volna.

Szlovéniában a terhes nők kivételével minden felnőtt számára elérhető volt a Janssen-vakcina, és eddig 120 ezer embert oltottak be vele. Ez a második alkalom, hogy hasonlóan súlyos mellékhatásokkal járt az egydózisú oltás, de egy másik fiatal nő időben kapott orvosi ellátást.

Poklukar megerősítette, hogy a jövőben csak „kifejezett kérésre” adják be az oltóanyagot.

Szlovéniában mindeközben lassul a járvány terjedése, keddre virradólag 2482 megbetegedést és 16 covid-halálesetet regisztráltak a kétmilliós országban. A teljes lakosság átoltottsága jelenleg 54,8 százalékon áll.

(MTI)

További híreink

“A szeretet nagyon leleményes” – dr. Müller Cecília húsvéti téjékoztatója

Joó György

DK-Jobbik paktum: nem engednek saját frakciót Márki Zay Péternek

Faragó Dániel

„Hazámat szolgálom!” – Katonai eskütételre készülnek a honvéd tisztjelöltek

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen