3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

Hamarabb “szükségessé válhat” a negyedik oltás mint gondolnánk

Szlávik János, a mainstream média egyik kedvenc “virológus szakértője” ismételten kifejtette gondolatait, ezúttal az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában. 

Szlávik János azt mondta, hogy az ő osztályán sok beteg van, de még nem mondható telítettnek, ez azonban az intenzív osztályról már nem mondható el, ott szinte folyamatosan száz százalékon pörög a munka.

Szlávik elmondta, hogy a kórházi ápolásra szoruló betegek között sok az oltott és azt is beismerte, hogy az oltások hatékonysága csökken. Szerinte erre az a megoldás, ha több oltást adnak be. 

Szlávik János szerint különböző intézkedéseket kell meghozni ahhoz, hogy ezt a járványt le lehessen törni, az is elképzelhető, hogy további intézkedésekről kell majd a közeljövőben dönteni, mert a szennyvízben emelkedik a víruskoncentráció, ami azt jelenti, hogy a következő két hétben nem számíthatunk arra, hogy a helyzet javulni fog.

A főorvos szerint az oltási hajlandóságot különböző módokon lehet emelni, ennek legsúlyosabb változata a kötelező oltás bevezetése.

Figyelmeztetett arra, hogy a koronavírus nem olyan, mint az influenza. Itt 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert. Nem csak azért, mert csökken a védettség, hanem mert újabb variánsok jönnek. Hozzátette:

úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás,

néhány országban már ez napirenden van, elképzelhető, hogy bizonyos időközönként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek.

(atv nyomán)

További híreink

Feldühödött autósok vonszolták le az útról a forgalmat akadályozó klímaaktivistákat (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

Forma-1: A koronavírus miatt elmarad a 2023-as Kínai Nagydíj

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben