20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma, 13-an elhunytak

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg, ezzel 405 főre emelkedett az elhunytak száma, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1904 fő. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak százaléka budapesti vagy Pest megyei. A Pesti úti idősotthonban 42 főre nőtt az elhunytak száma és már 305 gondozott fertőzött.

Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik az illetékesek, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

koronavirus.gov.hu – elemi.hu

További híreink

Toroczkai: a kormány bevezette a Mi Hazánk korábbi javaslatát, de saját oligarcháit továbbra sem adóztatja meg

Faragó Dániel

Amikor a koronavírus bekopogtat az ajtón

Gabay Dorka

Lopnak a román rendőrök

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben