13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

Három évet kapott a Tiszaújvárosban rabló és molesztáló egyiptomi férfi

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség még 2019. novemberében emelt vádat azzal az egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, akinek ügyében a napokban hozott ítéletet a Tiszaújvárosi Járásbíróság.

Tiszaújvárosban egy olasz cég alkalmazottjaként dolgozó vádlott 2019. február 24.-én este  a belvárosban figyelt fel a kerékpárjával hazafelé tartó középkorú nőre.

Az ittas állapotban lévő férfi futva követni kezdte kiszemelt áldozatát, majd mikor utolérte hátulról meglökte a sértettet, és a kerékpárjára szerelt kosárból megpróbálta kirántani a nő táskáját.

A nő azonban ellenállást tanúsított, segítségért kiáltott és értékei védelmében dulakodni kezdett a támadójával, miközben erősen tartotta a táskát. A vádlott, aki feltehetően nem számított ilyen komoly ellenállásra, végül eredeti tervét feladva elengedte a sértett táskáját, majd miután sikerült megszereznie két francia krémes süteményt a kerékpár kosarából, elmenekült a helyszínről.

A megtámadott nő  nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Néhány nappal később, az ismét ittas állapotban lévő férfi kora délután a belvárosban sétált, amikor a közelében felfigyelt egy fiatal nőre, akit követni kezdett. Mikor utolérte,

hátulról a nő lábai között benyúlva a ruházatán keresztül a kezével végigsimította a sértett nemi szervét.

A nő a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező férfit a váddal egyezően, rablás bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek és halmazati büntetésként 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint 3 évre kiutasította az ország területéről. Az ítélet jogerős.

További híreink

“Rengeteg ember vonult az utcára, még a fogát is kiverték.” (videó)

Kemény János

Létszámfölényüktől felbátorodott “fiatalok” zaklattak egy lányt a villamoson

Irányi Dániel

Szamurájkardos összecsapás Ózdon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben