7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekHumor

Három jó barát kalandjai Kijevben (II. rész) – megszólaltak a szirénák (videó)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Momentum államférfiai Kijevbe és egyéb ukrajnai városokba látogattak, hogy személyesen érzékeljék az orosz agressziót. 

A képviselők rögtön mindjárt az első napon egy óvóhely fogságába kerültek, ráadásul ettől az óvóhelytől alig néhány száz méterre még egy rakéta is becsapódott.

“A mai délutánt óvóhelyen töltöttük
Az oroszok ismét lövik Kijevet és több ukrán nagyvárost is. Első kézből tapasztaltuk meg, milyen az orosz agresszió, tőlünk pár száz méterre csapódott be egy orosz rakéta.

Mi csak pár napot töltünk Kijevben, de ukránok millióinak hosszú hónapok óta ez a mindennapok része.” – írta bejegyzésében akkor Bedő Dávid, amire válaszul többen a honatyák testi épségéért aggódtak, de olyan kommentelő is akadt, aki “kitartást” kívánt nekik.

Bedő – Gelencsér – Tompos

Az itthon hagyott exelnökre hárult hát így a feladat, hogy nyugtassa meg az aggódókat. Fekete-Győr András ezt meg is tette az ATV stúdiójában, ahol egyebek mellett leszögezte, hogy a Momentum megszavazná a 18 milliárd eurós hitelt Ukrajnának. A három jómadárral Fekete-Győr minden egyes nap beszél és nagyon jól vannak, de lelkileg megviseli őket a szörnyű agresszió – derült ki a volt pártelnök jelentéséből.

A háború nyomai egyébiránt tényleg borzasztóak, a katonák és a civil áldozatok után hagyott űrt talán soha nem pótolhatja semmi, ezen még véletlenül sem érdemes viccelődni, de a Momentum országgyűlési képviselőinek helyszínre utazása szavakkal leírhatatlan komikumot és bénaságérzetet ad főleg akkor, amikor Bedő Dávid Facebook posztjai alapján követjük a fiatalok minden egyes mozdulatát. Hozzátenni nem nagyon lehet. Dilettantizmus, gyerekesség, olcsóság. Bedő, Gelencsér, Tompos. Három az egyben.

A gimnázium 11.F osztályának dráma tagozatos tanulóinak beszámolója a megyei szépbeszéd versenyen elért első helyezésért kapott jutalomkirándulásról:

“Indultunk volna Bucsába, amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák”

– csodálkozik rá Bedő Dávid arra ,hogy a légvédelmi sziréna háború idején nincs tekintettel a Momentum képviselőinek tervezett programjára.

Bedő másik bejegyzése szintén hatásvadászra sikeredett, de legalább megtudhatjuk belőle, hogy a Momentum Ukrajna mellett áll. Ezt egyébként Fekete-Győr megerősítette, aki azt találta mondani, hogy minden egyes ukrán katonai győzelem jó a magyaroknak. 

“Ma reggel Bucsában, Irpinben és Hosztomel reptere mellett jártunk, ahol az oroszok a háború egyik legkegyetlenebb atrocitásait – konkrét háborús bűnöket – követték el. Megrázó volt látni a háború következményeit, a lebombázott épületeket és járműveket, de ez csak még jobban megerősített minket abban a hitben, hogy támogatnunk kell Ukrajnát, támogatnunk kell a háború sújtotta lakosságot” – írja beszámolójában Bedő.

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben