17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Három ózdit fogtak el unokázás miatt

A gyanúsítottak egyike megjelent 2020. augusztus 4-én 20 óra után egy Nyékládházán található családi háznál. Az ott élő idős asszonyt telefonon egyik társa tévedésbe ejtette azzal, hogy hozzátartozóját baleset érte, és azonnal pénzre van szüksége, amit ő visz el. A hölgy a kapuban átadott több mint két millió forintot a számára ismeretlen férfinak egy borítékban, míg társa az autóban várta és a környéket figyelte. A sértett később telefonon érdeklődött hozzátartozójától, hogy rendben megkapta-e a pénzt, ekkor derült ki számára, hogy csalás áldozata lett.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói 24 órán belül azonosították, majd – koordinálásukkal – a Bükk Bevetési Alosztály munkatársai elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, akiktől csaknem egymillió forintot is lefoglaltak.

A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat az illetékes járási ügyészség felé.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán kapcsolatba lépett más rendőrkapitányságokkal is, és vizsgálják annak lehetőségét, megyénken kívül máshol elkövettek-e a most elfogott gyanúsítottak hasonló bűncselekményeket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akitől hozzátartozójára való hivatkozással kérnek pénzt, annak valóságtartamát mindig előzetesen ellenőrizze.

Elemi.hu

További híreink

Saját idős, beteg rokonát rabolta ki a férfi

Szabó Norbert

Gumicsónakkal érkeztek Szegedre

Irányi Dániel

Dúró Dóra- “Az oltatlanok elleni uszítás bűncselekmény” (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen