18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Külföld

Hatalmasat nőtt a munkanélküliség az USA-ban

Erőteljesen csökkent a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban.

Az új koronavírus által okozott járvány és a megfékezését célzó intézkedések minden átmenet nélkül vetettek véget még márciusban a foglalkoztatottság rekordhosszú, 113 hónapig tartó növekedésének, miután sorra állították le tevékenységüket a vállalatok és gyárak.

A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken azt közölte, hogy a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 20 millió 500 ezerrel esett vissza áprilisban. Elemzők nagyobb, 22 milliós zuhanásra számítottak a márciusban mért 870 ezres csökkenés után. Februárban még 275 ezres növekedést jegyeztek fel.

A munkanélküliségi ráta áprilisban 14,7 százalékra ugrott a márciusi 4,4 százalékról. Februárban még 50 éves mélyponton, 3,5 százalékon állt a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Szakértők várakozásának az átlagában magasabb, 16 százalékos ráta szerepelt áprilisra.

A munkaképes korú népességben a gazdaságilag aktív szereplők aránya 60,2 százalékra csökkent áprilisban a márciusi 62,7 százalékról (Február: 63,4 százalék).

Forrás: MTI

További híreink

Mi Hazánk: Se CEU, se Fudan!

Faragó Dániel

Törökország és Szaúd-Arábia kapcsolatuk javításáról állapodott meg

Faragó Dániel

Egyre több külföldi állampolgár kap támogatást Németországban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen