13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Határozottan elutasítja az EU-s népszavazást a Momentum, mert attól félnek, kilépés lenne a vége

A NOlimpia kampánnyal magának nevez szerző párt szerint vannak olyan kérdések, amelyekben nem szabadna megkérdezni a nép véleményét. Már csak azért sem, mert az teret engedne annak a narratívának is, amellyel ők nem értenek egyet. És mint tudott, semmi mást nem gyűlölnek jobban a liberálisok, mint az övéktől eltérő véleményt.

 Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba

– fejti ki álláspontját egy esetleges EU-s népszavazásról a Facebookon Kele János, a Momentum elnökségi tagja.

Kele szerint, aki népszavazás kezdeményezne az EU-s tagságunkról, az „egy hatalmas nemzeti sorstragédia kockáztat”. Az nem világos, hogy a Momentum tisztában van-e egyáltalán a nemzet fogalmával, az viszont egyértelmű, hogy valósággal irtóznak az emberek megkérdezésétől.

Az elnök szerint „fölösleges” az egész

A Momentum éppen aktuális elnöke, Gelencsér Ferenc úgy látja, „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”.

Pandora szelencéjét feszegeti ez a gondolat

– fogalmazott a pártelnök, aki szerint „több mint bűn” felvetni „a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését”. Olybá tűnik a párt megkérdőjelezhetetlen Szent Tehene hazánk EU-tagsága. Ha valóban a Rothschild-bankár Emmanuel Macrontól kapják az ukázt, akkor ez persze nagyon is érthető.

Gelencsér gondolatait olyannyira fontosnak, és mélyenszántónak érezte, hogy még egyszer megismételte:

Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba.

CseKA se ért egyet

Az EP-képviselő Cseh Katalin szerint „politikai hazardírozas”(sic!) népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról.

Tagok vagyunk és azok is akarunk maradni – még a Fidesz-szavazók többsége is

– zárta rövidre a témát. Majd Nagy-Britanniát felhozva emlékeztetett, miért is hiba megkérdezni a népet. Mint fogalmazott:

el lehet veszteni egy megnyertnek tűnő népszavazást is, különösen válságban.

Tehát, bármennyire is EU-pártinak tűnik a közvélemény, Cseh Katalin úgy érzi, nem szabadna megkérdezni a magyarokat a tagságunkról, mert a végén előállhat egy olyan helyzet, hogy a magyar társadalom egészséges többsége elutasítja ezt az egész globalista, föderalista maszlagot és alkalmatlan, dilettáns vezetőségét.

Cseh Katalin szerint a jövőjük vesznek el, ha a magyarok többsége a kilépés mellett tenné le a voksát.

Magyarország még a briteknél is sokkal többet veszítene a tagság feladásával: a jövőnket. Tehát nem fogjuk támogatni ezt a népszavazást. Magyarország uniós tagságát pedig természetesen igen

– zárta bejegyzését a momentumos politikus.

További híreink

Akár kétszámjegyű infláció is jöhet a vendéglátásban (is)

Irányi Dániel

“Baj van, baj!”- hiányoznak az oltatlanok a koncertekről, kritikus helyzetben a magyar zeneipar

Faragó Dániel

140 ezer diák jelentkezhet ingyenes külföldi nyelvi kurzusokra

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben