19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Havazásra és mínuszokra számíthatunk a hét második felében

Országosan többfelé várható havazás, hózápor. A nyugati, északnyugati szelet főként a középső országrészben, valamint az Észak-Dunántúlon sokfelé erős, eleinte helyenként viharos lökések kísérik. Hétvégére zord időjárást jósolnak, -10 fok körüli hőmérséklet várható hazánkban.

Szerda

Hajnalban a középső és a keleti tájakon többfelé lehet havazás, hózápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Délelőtt a Tiszántúlon még hullhat a hó. Délutánra kisüt a nap, de ÉNy felől újabb felhők érkeznek és estétől ismét előfordulnak hózáporok. Megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az ÉNy-i szél, mellyel igen hideg levegő zúdul hazánk térségébe. Délután 0-5 fok várható.

Csütörtök

Hajnalban szórványosan, napközben elszórtan alakulhat ki újabb havazás, hózápor. Tovább hűl a levegő: délután már csak 0 fok körüli értékeket mérhetünk – ezt azonban az erős, több helyen viharos szélben még hidegebbnek érezzük majd.

Péntek és szombat

Felhőátvonulások lesznek elszórtan hózáporral. Azonban a Miskolc-Szeged vonalon akár tartósabban is havazhat. Csak szombatra mérséklődik az erős, olykor viharos északi szél. Tovább csökken a hőmérséklet, tovább támad a tél: szombat reggelre már zord, -10 fok alatti hideg várható, és délután is egész napos, országos fagy ígérkezik.

Vasárnap

Friss, tiszta, tartósan fagyos idő valószínű. Esetleg néhol lehet zúzmarás köd, vagy hószállingózás. Reggel -10, délután -2 fok várható.

(Forrás: koponyeg.hu – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Oltatlan magyarok nem, de vietnámi szalagmunkások még munkavállalási engedély nékül is dolgozhatnak

Faragó Dániel

Válasz a Zsidó Világkongresszus elnökének

Faragó Dániel

Strandszezon – az árak felfelé, a színvonal lefelé indult el

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen