17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Hígítót szívott, megrongálta a falat, ellopott egy festményt, majd sietve távozott a visszaeső “fiatalbűnöző”

A Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indított eljárást az ellen a fiatal fiúcska ellen, aki bűnöző életmódjából kifolyólag többször követett el kisebb-nagyobb csibészségeket, így neve természetesen már szerepelt a szervek bűnügyi nyilvántartásában.

A gyanúsított 2022. február 26-án átmászott egy ingatlan kerítésén, majd a ház ajtaját betörve behatolt az épületbe.

Először kutakodni kezdett, ami közben leszakított egy csillárt, megrongált egy festményt és a falat, illetve a házból eltulajdonítási céllal kivitt egy értékes lexikont. Mindemellett a lakásban hígítót szívott. Cselekményével így nagyjából 150.000 forint rongálási kárt okozott a lakást bérlő női sértettnek.

Nem sokkal később a helyszínre megérkezett a másik sértett – a ház bérlőjének egy hozzátartozója –, aki az ingatlan elhagyására szólította fel a beszívott fiatalbűnözőt. Ekkor a gyanúsított rátámadt a férfira, akit többször megütött. Ennek következtében a bántalmazott fél keze megsérült. Ezután a gyanúsított kiugrott a kerítésen át az utcára, ott a férfi sértett kerékpárját bedobta a szemközti ingatlan kertjébe, majd a női sértett utcán parkoló kocsijának letörte a visszapillantó tükrét, valamint belerúgott az autóba. Ezzel a járműben körülbelül 60.000 forint rongálási kárt okozott.

A bűnöző már korábban is börtönbe került, most valószínűleg újabb szabadságvesztéssel bűntetendő cselekményt követett el. Továbbá, mivel a férfi lakcíme fiktív, hajléktalan, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt – olvasható a törvényszék oldalán.

(nyitókép-illusztráció)

További híreink

Igencsak jövedelmező a miniszterelnök vejének barátsága az üzletemberek számára

Irányi Dániel

Koronavírus. Elkerülhetetlen a világjárvány?

Dunai Tibor

10-14 fokos enyheség és erős szél várható a hétvégén

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen