8.8 C
Budapest
2021. március 8., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Homoszexuális szervezetek tüntettek Bécsben a magyar és a lengyel kormány ellen

Homoszexuális szervezetek tüntettek Bécsben lengyel, később pedig magyar kulturális intézetek előtt a hétvégén.

A demonstrációt Ewa Ernst-Dziedzic, az osztrák parlament képviselője kezdeményezte – számolt be az akcióról a Humen Online. “A kihelyezett installációkon mintegy 30 LMBTQ aktivista fotója látható, felettük pedig Ausztria, Magyarország és Lengyelország alkotmányainak azon részei olvashatók, amelyek hangsúlyozzák az emberek egyenlőségét” – írja a Mandiner.

A lengyel származású bevándorláspárti feminista, Ewa Ernst-Dziedzic az Osztrák Zöldek (Die Grünen) parlamenti képviselője, egyúttal a párt külpolitikai, emberi jogi és “LGBTQ-jogi” szóvivője, aki elmondása szerint már egész fiatalon testközelből megtapasztalta az Ausztriában “tomboló rasszizmust”, mikor az általános iskolában külföldiekről szóló viccek fültanúja volt. Most egy olyan “igazságos” világért harcol, ahol már viccelni sem szabad.

A megmozduláson részt vett az osztrák kormány kulturális ügyekért felelős államtitkára, a nyíltan leszbikus Ulrike Lunacek, aki alatt korábban asszisztensként dolgozott Ewa Ernst-Dziedzic, így felmerülhet a kérdés, hogy voltaképpen ki is kezdeményezte a demonstrációt.

A tüntetés mindenesetre érdektelenségbe fulladt, az enyhe téli időben alig pár tucat résztvevő jelent meg.

A tömeg, ami majd jobb belátásra bírja a lengyel kormányt – Forrás: Ewa Ernst-Dziedzic Facebook-oldala

Kiemelt kép: Ewa Ernst-Dziedzic Facebook-oldala

További híreink

Rekonstruálják a kijevi Majdanon történt tömegmészárlást

Kiss Albert

Meghalt két beteg és 4014-re emelkedett a fertőzöttek száma

Szabó Norbert

Iszlamista merényletet akadályoztak meg a hatóságok Dániában

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben