20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Hónapok óta zárva tartó panziót vegzáltak a NAV ellenőrök

A Zala megyei Nován működő egyik turisztikai központ tulajdonosait nem kis meglepetés érte, amikor megjelentek náluk az adóhivatal munkatársai, akik azután érdeklődtek, hogy mi az oka annak, hogy huzamosabb ideje nem használják a pénztárgépet. A válasz egyszerű volt. A járvány miatt életben lévő rendelkezések miatt november óta zárva tartanak, és mivel nincs forgalom, így nincs miért használni a pénztárgépet – számol be róla az ATV Híradó.

A szabadidőközpont a tavaly novemberben (akkor még állítólag csak karácsonyig) életbe léptetett korlátozások miatt kényszerült bezárni. Azóta egy vendéget sem fogadhatott. A tulajdonos éppen ezért lepődött meg, mikor megjelentek a NAV ellenőrei, akik közölték:  ellenőrzést szeretnének tartani, mert a pénztárgépüket nem használták már hónapok óta.

“A jogszabály előírja, hogy a pénztárgépet, ha nem használjuk, ki kéne jelenteni, de minden két hétben két héttel tolják meg az intézkedéseket, tehát alapvetően, mint vállalkozó fogalmunk sincs, hogy mikor fog letelni az a két hét, amikor újra tudunk dolgozni. Mindenképpen meglepő ez a vizsgálat, hiszen semmilyen forgalom nem történt, semmilyen bevétele nem volt a cégnek tavaly november óta, úgyhogy izgalmas, hogy pont itt a kerti munkák közben miért is jött ki négy NAV-ellenőr”

– nyilatkozta az ATV Híradójában Ruzsics Milán ügyvezető-tulajdonos.

A tulajdonos rámutatott, semmire sem elég az a “támogatás”, amit a kormánytól alamizsnaként kapnak. A “senkit nem hagyunk az út szélén” hangzatos szlogene mögött érdemi tartalom nem volt, így Ruzsics is kénytelen volt sorra elküldeni dolgozóit. 15 alkalmazottjából mára alig négy maradt, de az ő jövőjük is bizonytalan.

“Egy épületet nem lehet elhagyni, tehát a felszerelést, berendezést gondozni kell, mint amikor várjuk a vendégeket, illetve ahogy a rendezvényekre gondolunk. Mindenki végig gondolhatja, hogy ezek sem egy pillanat alatt szerveződnek meg. Tehát adott esetben már most szervezzük a nyári, őszi esküvőket, egyéb rendezvényeket, azzal a kifutással, hogy nem tudjuk, hogy ezek létrejöhetnek majd”

– magyarázta Héjja Ildikó rendezvényszervező.

Fotó: atv.hu

További híreink

Európa Tanács: javítani kell a roma kisebbség oktatáshoz, lakhatáshoz és egészségügyhez való hozzáférését Magyarországon

Varga Lilla

A Mi Hazánk Munkaügyi Kabinet kiállt a makói Continental-gyárnál tartott sztrájk mellett

Varga Lilla

Mi Hazánk: Az iskolaőrség nem elég

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben