15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Hősi halált halt tűzoltókra emlékeznek vasárnap

Emlékezés Napja napja elnevezéssel augusztus 8-án vasárnap a hősi halált halt és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókra emlékeznek, tudatta lapunkkal Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt alelnöke, aki azt is hozzáfűzte, a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezni szeretné, hogy nyilvánítsák minden év augusztus 8-át az Emlékezés Napjává, amikor a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzoltókra emlékezünk. 

A megemlékezés Budapesten lesz, az újpesti Szent László téren, a Hősi halott emlékmű előtt 11 órakor, tudtuk meg a részleteket.

– Tűzoltókért Alapítvány és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetése tájékoztatja a megemlékezőket, hogy az idei évben a Korona vírus járványra való tekintettel nem rendezzük meg az autós-motoros felvonulást – írják a szervezők.

– A megemlékezés kizárólag a Szent László téren felállított Hősi Halott Emlékműnél lesz. A helyszínen kérjük a résztvevőket a járvány miatt elrendelt jogszabályok betartására. Virágokat, mécseseket a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete biztosítja. A Tűzoltókért Alapítvány kéri, ezen a napon minden parancsnokság méltó módon emlékezzen meg a saját halottjairól. Helyezzék ki a fekete zászlót, a tűzoltóautókkal a szertárakból kiállva 14 órakor, 1 perc kék lámpával és szirénaszóval tisztelegjenek a Hősi Halált Halt és Szolgálatteljesítés Közben Elhunyt tűzoltók emléke előtt. Amennyiben ezt nem engedélyezik, úgy a szolgálati csoportok sorakozzanak fel és némán egy főhajtással emlékezzenek – írják.

Sajnos e körül az emléknap körül is viták vannak, Vidó Attila szerint a Katasztrófavédelem nem mindig pozitívan állt az eseményhez, erről IDE kattintva tudhatunk meg többet, Vidó korábbi nyílt leveléből.

Azonban egy videót (IDE KATTINTVA LÁTHATÓ) is szerkesztőségünk figyelmébe ajánlott, mint mondja:

Ezt a videót meg különösen ajánlom a figyelmükbe, mert ebben minden benne van! Egy őszinte és elgondolkodtató videó egy olyan Bajtársunktól, aki már sajnos elhunyt hosszú betegsége után. Molnár Peti volt az a Bajtársunk, aki ugyan nem volt hivatásos tűzoltó, de minden tűzoltó Bajtársuknak tekintette. Ő volt az, aki 10 éven keresztül tájékoztatta korrektül az emberek minden olyan eseményről, ami a tűzoltó társadalomban történt.

(Kiemelt kép: Schultz László tű.ftörm. – megemlékezés a 2006-os hősi halottakról, emlékezetes, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében csaptak fel a lángok)

További híreink

Dócs Dávid: Egy régi fényében tündöklő térség kialakítása a cél

Gabay Dorka

Diplomáciai levelezés birtoklásától remélhette a büntetlenséget egy fővárosi pedofil

Szabó Norbert

Elfogadta a védekezésről szóló törvényt a parlament

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen