2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Húsvillával szúrta mellkason testvérét egy vita után

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt a letartóztatását kezdeményezte annak a 28 éves békéscsabai férfinak, aki 2020. július 26-ára virradó éjszaka egy húsvillával mellkason szúrta ikertestvérét.

A testvérek 2020. július 25-én születésnapjukat ünnepelték barátaikkal, amelynek során szeszesital fogyasztottak. A két férfi a hajnali órákban már a lefekvéshez készülődött, amikor összeszólalkoztak egymással és verekedni kezdtek. Ennek során az ügy terheltje orron fejelte testvérét, majd a konyhába ment, ahol magához vette a húsvillát, és azzal a sértettet mellkason szúrta.

A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett és a szúrás következtében nála légmell alakult ki, amely életveszélyes sérülés. A férfit a nyomozó hatóság emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely cselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a más büntetőeljárás hatálya alatt álló terhelttel szemben kiszabható büntetés miatt tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől.

Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon az ügyben kihallgatni tervezett tanúkat befolyásolná. A férfi a sértettel egy háztartásban él, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy más hasonló bűncselekményt követne el. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészségi indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

(Képünk illusztráció – Forrás: kesvadasz.hu)

További híreink

Saját partnereiket futtatta Siófokon apa és fia

Szabó Norbert

Állami segélyből finanszírozta a bombáját manchesteri robbantó

Kiss Albert

Brutálisan megölte barátnőjét, életfogytiglant is kaphat

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben