12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Idős asszonyt raboltak ki Nyírmihálydiban – Rostás körözés alatt

A három támadóból kettőt sikeresen elfogott a rendőrség, Rostás Tamás azonban szökésben van. Ellene elfogatóparancsot adtak ki. 

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozóinak közreműködésével 2020. december 9-én elfogták B. Gy. 32 éves és B. F. 38 éves nyírmihálydi lakosokat.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. szeptember 27-én betört egy nyírmihálydi asszony házába, ahol az egyedül élő 84 éves nőt a földre kényszerítették, bántalmazták, közben kitépték a fülbevalóit, és azokkal együtt távoztak.

A nyomozás adatai szerint a férfiaknak társaik is voltak, akikkel közösen állapodtak meg abban, hogy bemennek az asszonyhoz, és ott pénzt fognak szerezni. A rablásban velük együtt részt vevő 30 éves férfi jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, felkutatása és elfogása érdekében a rendőrség elfogatóparancsot adott ki.

Két nő is a férfiakkal tartott, ők a ház közelében megálltak, és a környéket figyelték, hogy társaikat nehogy megzavarják. A nyomozók a két férfit rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. R. Tné 28 éves és T. A. 22 éves nyírmihálydi lakosokat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, ők a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.

(police.hu nyomán)

További híreink

Nincs kivétel – brutális késelés a Dunántúlon is

Faragó Dániel

Rászállt a magyarokra az UEFA: három zártkapus meccs a büntetésünk

Irányi Dániel

Nem csak a babára veszélyes az abortusztabletta!

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen