17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Kiemelt

Igencsak jövedelmező a miniszterelnök vejének barátsága az üzletemberek számára

Az állami bank több tízmilliárddal támogatta a miniszterelnök vejét és a vele üzletelő vállalkozókat. Az egyik leggazdagabb magyarnak szinte teljesen meghitelezték egy patinás budapesti szálló, a Gellért Hotel megvásárlását – összegzi a propeller.hu.

A brit tulajdonos 2019-ben adte el Budapest ismert szállodáját, a Gellért Hotelt az Indotek Csoportnak, amelynek többségi tulajdonosa Jellinek Dániel, Magyarország egyik leggazdagabb embere.

Noha az eladást nyilvánosan bejelentették, az csak most derült ki, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami kézben lévő Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta.

A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott.

Jellinek állítása szerint nem számít kormányközeli üzletembernek, az elmúlt években mégis szoros üzleti kapcsolatot alakíthatott ki Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal.

Jellinek mellett más olyan üzletembereket is milliárdos kölcsönökkel segített az állami bank az elmúlt néhány évben, akik üzleti kapcsolatban állnak Tiborczcal.

Noha az igencsak merész állítás lenne, hogy az MFB-nél hitelnyújtási feltétel lenne a Tiborczzal folytatott jó viszony, az viszont tény, hogy 2019 óta a szóban forgó bank legalább 58 milliárd forint hitelt nyújtott Tiborcznak és a hozzá köthető üzletemberek cégeinek. Példának okáért a Puskás Aréna építésében részt vevő Balázs Attila cégei is kaptak 38,9 milliárdnyi hitelt.

Fotó: gadventures.com

További híreink

Átfogó reform küszöbén áll a magyar családjog, de a radikális feminista szervezetek útját állhatják a jogfejlődésnek

Csuzi Attila

A koronavírus haszonélvezői- szárnyal a Pfizer, a Zoom, a Spotify és a Netflix is

Faragó Dániel

Akár 10 év börtön is várhat a NAV korábbi vezetőjére

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen