4.8 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Illegális migránsokat szállító hajó futott partra Görögországban

A görög partiőrség jelentései szerint egy török szállítóhajó ért partot Athén közelében, fedélzetén 193 illegális bevándorlóval.

A török vezetés a görögök kitartását látva taktikát váltott: a Canakkale kikötőjéből induló migránshajó célpontja ezúttal nem Görögország volt, hanem a baloldali vezetésű, befogadáspárti Olaszország. A sors furcsa fintoraként azonban a hajó viharba keveredett, és Athén közelében egy kis szigeten kényszerült kikötni.

A görög hatóságok jelentése szerint a hatalmas hullámok és széllökések vetették partra a szállítóhajót, ám komolyabb károkat nem okoztak benne. A “kényszerkikötés” után valamennyi migráns épségben lépett a szárazföldre.

A hatóságok három embercsempészt azonosítottak a tömegből, a migránsokat pedig egy helyi hotelben szállásolták el.

Az illegális bevándorlók többségét továbbra is harcképes férfiak adják, ám korábban főként felfújható gumicsónakokkal érkeztek Görögországba, nem szállítóhajókkal és tankerekkel. Ez okozott egy kisebb meglepetést a partiőrség körében, mikor rátaláltak a járműre.

Múlt héten Erdogan ismételten felszólította a görögöket, nyissák meg a határokat, és engedjék át a több tízezer migránst, mivel azok nem akarnak az országukban maradni, céljuk az északi jóléti államok. Az európai kormányoknak pedig kijelentette, addig nem hajlandó visszatartani egy darab bevándorlót se, amíg a törökök nem kapnak európai vízumot és utazási engedélyt az EU egész területére.

(voiceofeurope.com)

További híreink

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben