8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Immáron Amerikában is kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön

Az amerikai Járványellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) bejelentette, hogy február 2-tól kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a repülőgépeket, a hajókat, a metrókat, a buszokat, a vonatokat és a sofőrszolgálatot.

A reptereken, pályaudvarokon, megállókban és kikötőkben is kötelező lesz a száj és az orr eltakarása. A maszkot csak rövid időre, például evés vagy ivás céljából lehet eltávolítani. A szabály nem vonatkozik a két évnél fiatalabb gyermekekre, illetve azokra, akiknél egészségügyi okból ellenjavallt a száj és az orr eltakarása.

Joe Biden új amerikai elnök a múlt héten utasította a szövetségi hatóságokat, hogy intézkedjenek a maszkviselés kötelezővé tételéért a tömegközlekedési eszközökön. Elődje, Donald Trump alatt visszautasították CDC hasonló indítványát, így az csak ajánlás maradt.

A tömegközlekedési eszközök üzemeltetői korábban is elvárták az utasoktól a maszkviselést, azonban a jelenlegi rendelkezésnek köszönhetően hatásosabban tudnak majd fellépni a szabálysértők ellen.

Az Egyesült Államokban eddig közel 26 millióan fertőződtek meg az új koronavírussal (ez körülbelül a lakosság 7%-a), és mintegy 437 ezer ember halálát okozta a járvány. Az elmúlt héten naponta átlagosan 155 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és naponta 3244 koronavírusos beteg hunyt el.

(MTI nyomán)

További híreink

Irány Európa: A kesztyűtartóban és az ülés alatt bújtak meg menekültek

Szabó Norbert

Ausztria 430 millió euróval segíti a nehéz helyzetbe került iparágakat

Irányi Dániel

Összecsapások Indiában, gyújtogatások, sok halott

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen