5 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Immáron Amerikában is kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön

Az amerikai Járványellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) bejelentette, hogy február 2-tól kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a repülőgépeket, a hajókat, a metrókat, a buszokat, a vonatokat és a sofőrszolgálatot.

A reptereken, pályaudvarokon, megállókban és kikötőkben is kötelező lesz a száj és az orr eltakarása. A maszkot csak rövid időre, például evés vagy ivás céljából lehet eltávolítani. A szabály nem vonatkozik a két évnél fiatalabb gyermekekre, illetve azokra, akiknél egészségügyi okból ellenjavallt a száj és az orr eltakarása.

Joe Biden új amerikai elnök a múlt héten utasította a szövetségi hatóságokat, hogy intézkedjenek a maszkviselés kötelezővé tételéért a tömegközlekedési eszközökön. Elődje, Donald Trump alatt visszautasították CDC hasonló indítványát, így az csak ajánlás maradt.

A tömegközlekedési eszközök üzemeltetői korábban is elvárták az utasoktól a maszkviselést, azonban a jelenlegi rendelkezésnek köszönhetően hatásosabban tudnak majd fellépni a szabálysértők ellen.

Az Egyesült Államokban eddig közel 26 millióan fertőződtek meg az új koronavírussal (ez körülbelül a lakosság 7%-a), és mintegy 437 ezer ember halálát okozta a járvány. Az elmúlt héten naponta átlagosan 155 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és naponta 3244 koronavírusos beteg hunyt el.

(MTI nyomán)

További híreink

43 millió forintot érő dollárt talált, visszaadta

Kiss Albert

Vizsgálat indult három francia rendőr ellen, mert “túl erőszakosan” léptek fel egy feketével szemben

Irányi Dániel

Külföldre távozik a pénzügyi botrányba keveredett I. János Károly volt spanyol király

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben