9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Inkább az iskola udvarán fagyoskodik a német diáklány, csak ne kelljen oltatlanokkal egy osztályban lennie

Németországban egy hetedikes diák nem volt hajlandó bemenni az osztályába, mivel ott többen nem oltatták be magukat, és napokon át az iskola udvarán tanult – írta meg a Spiegel.

A 13 éves Yasmin nevű lányt a média már megtanította, hogyan rettegjen megfelelően. Noha asztmája van, még az udvaron, teljesen egyedül is viseli az FFP2-es maszkot, és igazán csak az oltatlanoktól fél, a megfázástól, felfázástól, vagy tüdőgyulladástól, amit a kint ücsörgés okozhat, nem igazán. A reáliskolába járó gyermek az önkéntes elvonulást így indokolta a sajtónak:

“Vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat, és nem tartják be a szabályokat. Én pedig nem fogok többet egy teremben ülni velük.”

Teszi mindezt annak ellenére, hogy minden német iskolában kötelező jelleggel tesztelik a diákokat, a pozitív eredményt produkálókat pedig hazazavarják.

A diáklány az iskolától kapott egy asztalt és egy széket, így online követheti az órákat. Az igazán kemény hideg napok idejére az intézmény vezetőségétől kapott egy üres termet, ahol csöndes magányában hisztizhetett az oltatlanok miatt.

Az iskola igazgatója azt nyilatkozta, megérti a lány problémáját:

“Látjuk a gyerekeken, hogy a pandémia nekik is sok szorongást okoz, mert sem ők nem akarnak megfertőződni, sem a családtagjaiknak nem szeretnék továbbadni a vírust”.

Az ifjúságvédelem józanul gondolkodó munkatársai szerint nem normális, ha egy 13 éves gyermek olyan szinten retteg egy fertőzéstől, hogy inkább a tél kellős közepén az udvaron tanuljon fagyban, hóban, esőben, mint hogy egészséges, folyamatosan tesztelt oltatlan társai között legyen.

A hatóságok részéről felmerült a kislány családi hátterének komolyabb vizsgálata, és az állami gondozásba vétel lehetősége, mire az iskola azonnal védelmébe vette a diákot, úgy beállítva, mintha a viselkedése teljesen normális lenne.

A város vezetése végül törvényileg tette lehetővé a lány számára, hogy online kövesse az órákat egy teremből, ahol egyedül lehet, távol minden oltatlantól.

További híreink

Nem volt több cigarettája, így megverték – újabb bántalmazás a pécsi kertvárosban

Gabay Dorka

A Mi Hazánk közleményben erősíti meg, ők maradtak meg egyedül Gyurcsány-mentes ellenzékként

Kemény János

Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen