3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Ismét hazánk a téma a német médiában

A Deutsche Welle és a ZDF után ezúttal Terezia Mora, berlini író panaszkodott a Deutschlandfunknak a magyar iskolákban zajló “kulturkampfról”.

Terezia Mora Magyarországon született, 19 évesen Németországba költözött, Berlinben él, nyelvünket alig beszéli, igazi világpolgár, így rejtély, a német média miért kezeli érdemleges forrásként, mindenesetre a vele készült interjú olyan behatást kelt, mintha egy ’30-as évekbeli menekült aggódna a “fasizmusban ragadt” rokonaiért.

“A magyar kormány nem sokat tart a liberális Európa demokratikus-szabadelvű értékeiről, beavatkozott a tantervekbe, és kötelezővé tette számos nacionalista szerző műveit, míg a Nobel-díjas Imre Kertészt és Sorstalanság című művét eltávolították a tanrendből” – sírta el bánatát a német közszolgálati adó kulturális rovatában Terezia Mora író, akinek még senki sem szólt, hogy ha valakik ajtóstól rontottak az iskolákba, és avatkoztak bele a tantervekbe, azok (mind hazánkban, mind nyugaton) sokkal inkább a balliberális propagandisták és az LGBT-lobbi. Mindenesetre a “nacionalista” bedobása mindig nagyon szól, hiszen ettől a szótól úgy iszonyodnak a modern kor német polgárai, mint Ördög a tömjéntől.

Mora állítása szerint még volt tanárnője is amiatt aggódik, hogy az új tantervvel “nacionalizmust indoktrinál” a gyermekekbe. Nincs is nagyobb rémálma, mint egy fiatal, aki úgy nő fel, hogy szereti a hazáját.

Tóth Krisztina védelmében 

A német laptól megtudtuk, Mora azért érezte szükségesnek, hogy hangot adjon véleményének, mert “elborzasztották” azok a támadások, amiket Tóth Krisztina költő kapott, miután blogján arról írt, a “nemi szerepek helytelen ábrázolása miatt” egy Jókai- és egy Szabó Magda-regényt törölne a kötelezők közül. Ezek helyett inkább beemelné a zsidó származású Berg Judit Lengemesék című sorozatát a kötelezők közé, noha azt nem árulta el, miért.

Terezia Mora szerint már az “szörnyű”, hogy ezen véleménye miatt Tóth Krisztinát nem csak “netes gyűlölködők” vették elő, de a kormánymédia is. Ráadásul Tóth örökbefogadott egy cigány gyereket, amivel – Mora szerint – rasszista támadások célpontja lett.

Nincs remény a magyarokban  

Mora nem hisz a magyarokban, hiszen őket “nem zavarja a lezüllesztett egészségügy, a korrupció, de még az irodalom ‘nacionalizálása’ sem”.

A magyar kormány eltökélt kultúrharcot folytat, és erre nagyon megfelelnek az iskolák, ahol a gyerekeknek nincs esélyük

– jelenti ki egy olyan országban, ahol az általános iskolákban mindennapos az antirasszista, bevándorláspárti és homoszexuális érzékenyítés, arról nem is beszélve, hogy a kis német gyerekek mást sem tanulnak, mint szégyellni saját múltjukat és országuk történelmét.

További híreink

Feldühödött autósok vonszolták le az útról a forgalmat akadályozó klímaaktivistákat (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben