21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Isten vigyázzon a húsvéti nyuszira” – mondta ünnepi beszédében Joe Biden

Az – elvileg – római katolikus Joe Biden amerikai elnöknek sikerült úgy elmondania ünnepi beszédét, hogy húsvét alkalmából egyszer sem említette Jézus Krisztust. A húsvéti nyusziról ellenben beszélt – írja a Fox.

Amerikai hagyomány szerint az éppen aktuális elnök húsvét vasárnap mond ünnepi beszédet. Elődei, Obama és Trump is kitért Jézus Krisztusra, Biden azonban nem. Ezzel egy régmúltra visszanyúló elnöki hagyományt szakított meg. Olybá tűnik, a demokraták világképében nincs helye többé a kereszténységnek. Bár, Bident ismerve az sem kizárt, hogy csak elfelejtette, hol is van, vagy milyen alkalomból.

Beszélt viszont a koronavírusról. Biden szerint “morális kötelesség” oltakozni. Jézusra mindössze egyetlen mondattal utalt:

Húsvét az öröm napja, a feltámadást és megújulást ünnepeljük. Ez azonban idén sokak számára másképp alakult.

Istenről a következő kontextusba beszélt:

Isten áldja Amerikát, védje a katonáinkat, és vigyázzon a húsvéti nyuszira.

További híreink

“Ukrajnának törvényileg kellene korlátoznia a kárpátaljai magyarok nemzetiségi jogait”

Irányi Dániel

Kémkedés és hazaárulás címén vádat emeltek egy orosz tudós ellen

Dunai Tibor

2,2 tonna kokaint csempészett egy négytagú banda csónakkal, végül gyalog menekült

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben