8.8 C
Budapest
2021. március 8., hétfő
Magyar Jelen
Sport

Istenkáromlás miatt büntették meg Buffont

A Juventus veterán kapusa, Gigi Buffon ügyét a fegyelmi bizottság vizsgálta, mert a Parma elleni mérkőzés során “istenkáromló” kifejezést használt.

A Juventus kapusát, Gianluigi Buffont végül 5000 eurós büntetéssel sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség, amiért a Parma elleni december 19-i meccsen istenkáromló szavakat használt saját csapattársa, Manolo Portanovával szemben.

Az esetet követően kivizsgálás vette kezdetét, mivel nem volt egyértelmű, hogy ki is felelős az adott szókapcsolat elhangzásáért.

Gigi Buffon kapcsán felmerült az egy meccsre szóló eltiltás lehetősége is, azonban végül a kapus egy 5000 eurós pénzbüntetéssel megúszta az ügyet.

A szezon során ezt a törvényszegést különbözőképpen büntették Olaszországban, így például a Roma védője, Bryan Cristante és a Lazio szélsője, Manuel Lazzari egy-egy meccsre szóló eltiltást kapott, míg Milan Škriniart három meccsre tiltották el részben istenkáromlás miatt, emlékeztet a juventuz.blog.hu.

 

Az istenkáromlás az olasz törvények szerint büncselekmény, és bár egyes muszlim országokban halálbüntetés jár érte, Olaszországban az esetek többségében pénzbüntetéssel megúszható az ügy. Mostanában egyre többször felmerül ez a vád a játékosokkal és a szakvezetőkkel szemben, azonban feltehetően nem az istenkáromló kinyilatkoztatások lettek gyakoribbak, egyszerűen a zártkapus találkozókon a mikrofonok hatékonyabban rögzítik ezeket a kirohanásokat, és sokkal könnyebben azonosíthatóak a tettesek.

A világbajnok legenda korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a 88-as számú mezben szeretett volna védeni, de egy Olaszországban is megtalálható vallási közösség vezetőinek tiltakozása miatt végül a 77-es számot választotta.

További híreink

Napokon belül Lipcsébe költözhet Szoboszlai

Faragó Dániel

Be lehet azt pöckölni

Faragó Dániel

Holyfield is visszatérne a ringbe

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben