13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Izrael: “Kezdjék meg a 12-15 év közöttiek beoltását”

Az Izraeli Gyermekorvosok Szövetsége azt javasolta kedden, hogy az országban kezdjék meg a 12-15 év közöttiek beoltását koronavírus ellen – közölte az izraeli egészségügyi minisztérium.

Érvként azt említették, hogy a gyerekeknek növekvő szerepük van a vírusok terjesztésében,

és sok, korábban a betegségen átesett gyermek szenved későbbi tünetektől: gyengeségtől, fejfájástól, koncentrálóképessége hanyatlásáról.

A szövetség kitért arra is, hogy

az oltástól védett gyerekek kiszabadulhatnak a bezártságból, amely jelentős pszichoszociális károkat okoz nekik.

A 9,3 millió lakosú Izraelben eddig 5,33 millió embert oltottak be a Pfizer vakcinájával a december 20-án kezdődött oltási kampányban. A 65 év felettieket vették előre – az egészségügyi dolgozók és a krónikus betegek mellett -, majd fokozatosan lejjebb vitték a vakcinára jogosultság korhatárát, amely immár 16 év.

Fotó: Reuters

További híreink

Csernobil: veszélyesen közel a tűz az atomerőműhöz (videó)

Kiss Albert

Dél-London: Muszlim hentes bántalmazott egy kínai nőt (videóval)

Irányi Dániel

Nem engedték be Ukrajnába Grezsa István miniszteri biztost

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben