17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Jakab: Dobrev jobb miniszterelnök-jelölt lett volna, mint Márki-Zay Péter

Jakab Péter, a szebb múltat is megélt Jobbik elnöke az InfoRádió vendége volt, ahol -talán akarta ellenére is- megerősítette azt a nyílt titkot, hogy már az előválasztás előtt volt DK-Jobbik paktum. 

Jakab már “nem tud” 2006-tal foglalkozni, inkább paktumot kötött a DK-val

Emlékezetes, hogy Jakab Péter bevitte a Jobbikot a baloldali előválasztási küzdelmekbe, amitől nyilván azt remélte, hogy miniszterelnök válhat belőle. Az eredmény ismert: Jakabnak még a házon belüli selejtezőből sem sikerült továbbjutnia, a negyedik lett.

Csúnyán elfenekelték Jakabot – padlón a Jobbik pártigazgatója is

Veresége után Márki-Zay arra kérte, hogy mozgósítsa a (neo)jobbikos szavazókat és legyen kedves őt támogatni Dobrev ellen. Némi logika ebben még lett is volna, hiszen a hódmezővásárhelyi polgármestert annak idején épp a Jobbik “fedezte fel”, ráadásul Márki-Zay Jakabhoz hasonlóan ugyanúgy azt hazudja magáról, hogy jobboldali. 

Jakab Péter ennek ellenére látványosan nem állt Márki-Zay mellé, ami miatt a későbbi győztes azzal a vádolta meg a Jobbikot, hogy már jóval az előválasztás előtt mind a két fordulóra kiterjedő paktumot kötött a DK-val. Ekkor Jakab ezt még természetesen tagadta.

A mostani műsorban fény derült Hazudós Jakab turpisságára. A Jobbik nevű párt elnöke minden probléma nélkül lenyilatkozta, hogy

szerinte Dobrev sokkal alkalmasabb lett volna Orbán legyőzésére és az ország vezetésére, mint Márki-Zay.

Újabb árulkodó jel az is, hogy Márk-Zay Péter önálló frakció iránti vágya jelenleg csak két párt miatt nem tud kielégülni. Nincs meglepetés: a két párt tandemben a DK és a Jobbik, ahogy azt már Márki-Zay korábban elárulta az ATV-ben. Jakab ezt most megerősítette. Márki-Zay önálló frakciója egyébként azt is jelentené, hogy 6-8 befutónak tűnő listás helyet “át kell engedniük” az összefogott pártoknak a javára, hiszen az MMM jelöltjei nem lesznek egyéni jelöltek az előválasztás eredménye miatt. Amennyiben Márki-Zaynak sikerül keresztülvinni akaratát az a Jobbikot egy mandátumtól biztosan, kettőtől valószínűleg, háromtól pedig lehetséges, hogy megfosztja.

A feszültségre az is egyértelműen utal, hogy a napokban nyilvánosságra került a Jobbik közeli Iránytű intézet kutatása, amely jelentős balliberális gyengülést mutat, a Mi Hazánk erősödése mellett.

Többek szerint ezt szándékosan hozták nyilvánosságra Márki-Zay pozíciójának gyengítésére. A Jobbik elnöke egyébként azt mondta, hogy ő nem látta a saját intézményük kutatását. 

A teljes beszélgetés:

 

További híreink

Szaúd-Arábiában feloldják a korlátozások zömét

Kemény János

A vírus új fajtája jelent meg egy Pest megyei zsákfaluban, bezárt az iskola

Gabay Dorka

“Ne legyen kötelező az oltás!” -vidéki helyszíneken is tüntetést szervez a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen