5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Jakab Péter erős mondattal indít a Jobbik elnöki posztjáért

Amint azt már többen is nyílt titokként kezelték, Jakab Péter bejelentette szándékát, hogy elindul a Jobbik tisztújító kongresszusán az elnöki pozícióért. Erősen feltételezhető, rövid időn belül őt láthatjuk a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb átváltozását levezénylő pártjának élén, hiszen a jelenlegi elnöke, Sneider Tamás is jelezte, nincs szándékában tovább folytatni.

Facebook bejegyzésében rendkívül kemény hangnemet ütött meg. Fogadkozott, hogy minden erővel azon lesznek, legyőzzék Orbán Viktort. Felhívta a figyelmet arra is, tőle ideologizálást ne várjanak, nem fog filozofálni, hanem, szavaival élve, a harcosok pártját építi.

Ez még rendjén is volna, a mai politikai térben senki nem várja már el egy-egy pártelnöktől, hogy ideológus is legyen, ám azt igen, legalább körvonalaiban legyen tisztában azzal, milyen politikai közösség élére kíván állni.

Jakab sorai viszont arról tanúskodnak, alapvető tévedésben él. Ugyanis kijelentette a balliberális tábor integratív részeként funkcionáló, tehát mára baloldalivá vedlett Jobbikról, hogy az konzervatív, jobboldali párt. Ugyebár azt nem kell részleteznünk, az nem tarthat igényt a jobboldali jelzőre, ki liberálisokkal, újkommnistákkal és Gyurcsány Ferenccel tartózkodik egy szövetségi rendszerben.

Jakab tehát vagy nagyon elnézett valamit, ahogy mondani szokás, “másik meccset nézett”, vagy hazudik.

Kérdés, melyik a rosszabb.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben