19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Jakab Péternek megint nem sikerült befejeznie a parlamenti felszólalását

– Folytatódik a Jakab Péter és Kövér László közötti harc. Megint nem hagyta szóhoz jutni a Jobbik frakcióvezetőjét a házelnök. Balhéval indult a parlament a héten is – írja az Index.

Kedden napirend előtti felszólalásokkal folytatódott az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Jakab Pétert azonban megint nem hagyta Kövér László felszólalni, a házelnök elnémította a mikrofonját, mert szerinte a Jobbik frakcióvezetője megsérti a Ház szabályait. De szóba került Orbán Viktor pörköltszaftos ruhája, és virágcsokrokkal is „dobálóztak” a politikusok.

Jakab Péter Orbán Viktortól kölcsönzött egy a mondatot, „mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”, majd elkezdte hozzátenni, hogy múlt héten Kövér László sokadik alkalommal vonta meg tőle a szót a parlamentben, ekkor a házelnök kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját.

Kövér László figyelmeztette Jakab Pétert, hogy már a múltkor is mondta neki, tanulmányozza a házszabályt, amiben benne van, a többi között, az, hogy nem kritizálhatja az ülésvezetést. Majd rászólt a többi jobbikosra is, hogy ne hőbörögjenek.

Én azt is megértem frakcióvezető úr, hogy ön a kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként

– mondta Kövér László, és felhívta a Jakab Péter figyelmét, hogy nem sértegethet senkit sem a Házban, mert ha ezt csinálja, elveszi tőle a szót. Kövér László ezután a többi képviselőre is rászólt, egyiküknek azt is odakiabálta:

ez nem a kocsma.

Ezután visszaadta a szót Jakabnak, aki azzal kezdte, hogy

elnök úr, akármit is tesz, soha, semmilyen körülmények között nem fog tudni elhallgattatni. Kikapcsolhatja a mikrofonomat…

Kövér László pedig ki is kapcsolta Jakab Péter mikrofonját megint, majd megnyugtatta az eljárását hangosan kifogásoló jobbikos képviselőket:

Nyugi! Remélem, az urak még nem ittak, képesek higgadtan viselkedni!

A jobbikos képviselők felállva kiabáltak Kövér Lászlónak, majd kivonultak az ülésteremből.

Mint ismert, Jakab Pétertől a múlt héten is elvette a szót Kövér László, amiért leficsúrozta a kormánypártiakat. A házelnöktől 9,6 millió forintos büntetést kapott ezért. Ez egyébként rekordnagyságú pénzbüntetés a parlamentben eddig kiszabott bírságokat tekintve.

További híreink

Nem csak a babára veszélyes az abortusztabletta!

Szabó Norbert

Medvecsaládot véltek látni a Normafán

Kiss Albert

Rossz hír az autósoknak: péntektől beüt az üzemanyag-drágulás

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben