27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Januártól ingyenesek a meddőségi kezelések

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Novák Katalin közölte: szintén ingyenes lesz a meddőségi vizsgálat a nők és a férfiak számára is 2020. július elsejétől. A területen eltörlik a teljesítmény-volumen korlátot, azaz a jövőben nem lehetnek várólisták a meddőségkezelésben – tette hozzá.

„Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal, ők szeretnének gyermeket, gyermekeket, de valamilyen okból nem tud természetes úton gyermekük foganni” – ismertette az államtitkár.

(MTI)

 

További híreink

Franciaországi “fiatalok” kerültek “idegállapotba”

Kemény János

“Magyarországon az ostobaság kártékony szürete van” – bemutatjuk Bán Zsófiát, a “Vagánybagoly” szerzőjét

Kemény János

Hiánypótló: LGBTQ mesekönyvek a polcokra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben