7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Jászapáti – ezúttal a fiatalabbik “erőforrás” (Escobar Junior) rabolta ki áldozatát

Jászapáti nehéz terepnek számít, ahol a helyi lakosokkal összefogva aprólékos munkát folytatunk a közbiztonság helyreállítása érdekében, amelynek köszönhetően elhallgatásra ítélt bűncselekmények tucatját hoztuk már nyilvánosságra az elmúlt hónapokban.

Nagy valószínűséggel ennek a tevékenységünknek köszönhető, hogy a múlt hét folyamán végre börtönbe csukták azt a Farkas Viktort, aki a “Jászapáti Escobar” gúnynéven tett szert az országos “rossz hírnévre”.

A Farkas családról egyébként azt érdemes tudni, hogy a fideszes Pócs Jánosnál dolgoznak, és valamiért jár nekik egyfajta különleges védettség.

Ezt látszik alátámasztani a “Jászapáti Escobar” esete is, aki a rámért nyolc éves letöltendő és a sorozatosan elkövetett bűncselekmények, a Molotov-koktélos támadásai ellenére csak most, talán a nagyobb nyilvánosságnak köszönhetően került végre börtönbe.

Tegnap viszont a helyi lakosok elmondása szerint az öccse, a szintén többszörösen elítélt, de szabadlábon garázdálkodó, Márió lendült akcióba

Történt, hogy szeptember 27-én délelőtt 11 órakor Jászapátin a Táncsics Mihály utcában, a Rusvai ABC előtt hátulról leütöttek és kiraboltak egy 40 év körüli férfit (helyi lakost). Az eszméletlen férfitól gyakorlatilag minden nála található értéktárgyat elvett a bűnelkövető (pénz, mobiltelefon, iratok).

Ezügyben kértem a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának tájékoztatását.

Kérdésemre, hogy a bűncselekmény elkövetése után, a rendőrségi őrizetbe vételt követően indítványozták-e az elkövető előzetes letartóztatását, továbbá milyen sérüléseket szenvedett el a sértett (nyolc napon belül, vagy azon túl gyógyulót), és az egészségi állapota kielégítő-e, az alábbi szűkre szabott választ kaptam Bálint F. Levente r. alezredes sajtóreferenstől:

Kérdésére tájékoztatom, hogy az Ön által említett ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, valamint garázdaság vétség elkövetése miatt indított eljárást. A rendőrök elfogták és előállították a feltételezett elkövetőt. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban közölni.

A lakosság biztonságérzete, a közbiztonság egy olyan kivívott társadalmi értékünknek számít, amely minden magyar állampolgárt egyformán megillet, és amelynek a hiányát a jelenlegi magyar társadalom fokozottan megszenvedi.

Magyarországon az állampolgárok biztonságérzetének a javításában-helyreállításában a hivatalos rendvédelmi szervek és a rendőrséggel együttműködő szervek tevékenységével párhuzamosan szükségessé vált a társadalom civil tagjainak a kollektív munkája is. Megérett az idő arra, hogy a közbiztonság javítása mentén a hivatalos állami rendvédelmi szervek és önkormányzatok működjenek együtt az állampolgárok, illetve a jogi személyek-civil szervezetek és jogi személlyel nem rendelkező személyi egyesülések mindazon tagjaival, akik ismerik, tudják jogaikat, kötelezettségeiket, azokat követik és betartják.

Bízva abban, hogy mindannyian egy oldalon állunk és egyet akarunk, rendet és biztonságot Magyarországon!

A beszámolót a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője, László Attila Tibor juttatta el hozzánk. Kiemelt képünkon a “bástya” Farkas Viktor és öccse láthatóak. 

“Nem bírtok a bástyával, itt van, megjött” – ismét Molotov-koktélokkal támadott a jászapáti Escobar

További híreink

A Tour de France törlését nem, de a halasztást fontolgatják a szervezők

Dunai Tibor

Niedermüller ellen tüntettek

Kemény János

Hong Kong: a rendőrség lecsap arra, aki megsérti a kínai himnuszt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen